كفــــــتة الفـــــراخ بالبشـــاميل


المقادير

الفراخ اللى عندك مقطعة
أو معمولة نساير
بشاميل تقيل شبيه بالأسمنت


أنا عملت 3 معالق دقيق على كل
كوب لبن


طبعا طريقة البشاميل معروفة وفى الإعادة إفادة
معلقتين سمن أو 3 ويوضع عليهم 3 معالق دقيق
ويحمر السمن جيدا ثم يضاف كوب اللبن ونقلب سريعا وتبهر ويضاف إليها قطع الدجاج ثم تصبع أو تكور وتقلى بالبيض والبقسماط
ملحوظة : سوف تلاحظون من الصور أن البشاميل أشبه بالبطاطس المسلوقة المهروسة ده بيكون أسهل فى التشكيل لكن ممكن عمل البشاميل بحيث يكون سايب أكثر يعنى مثلا معلقتين دقيق لكل كوب لبن حليب فى هذه الحالة يكون طعم الكفتة أحلى بكتير لكن التشكيل بيكون صعب ولتسهيل التشكيل يوضع البشاميل مع الفراخ فى التلاجة ساعة علشان يجمد شوية


أترككم مع الصور



هنا الفراخ مع البشاميل




بعد التقليب

لاحظوا كثافة البشاميل

ثم يصبع ويقلى فى الزيت

ثم يقدم مع الأرز أو المكرونة

أنا هنا كنت عاملة ملوخية علشان الأولاد

وبالهنا والشفا