دونات
شيف حسن




كيلو دقيق -30 جم خميره(ام ك)- 40 جم سكر(1/4 كوب)- 50 جم زبده( 1/4 كوب-) 5 جم محسن (1 م )-)- 40 جم لبن بود (1/4 كوب لبن) - 450ملل ماء

2 بيضه

الطريقه:

  • اخلط اللمقادير الجافه سويا (الدقيق والسكر والخميره والملح والمحسن) ثم اضع الزبده بدرجه حراراه المطبخ حته حته
  • ثم انزل بالماءتدريجيا شويه بشويه حسب حاجه العجين
  • (اضربها 3 دقائق علي السرعه الاولي و4 دقائق علي السرعه لتانيه حتي تبيض العجينه ولا تلصق بلماكينه)
  • اتركها لتختمر لمده 1/3 ساعه واغطيها بفوطه نظيفه
  • ارش الرخامه بدقيق ثم افرد العجينه بسمك 3ونصف سم
  • ابدا قطعها بقطاعتين الاولي بسمك 8 سم ثم من منتصفها بالظبط اقطعها بسمك 2ونصف سم


  • علي صنيه مرشوشه دقيق غزير ابدا ارص الدونات بعد تقطيعه واتركه يختمر لمده ساعه او ساعه ونصف حسب درجه حراره المطبخ
  • ممكن الف العجينه رول ثم اقطعها قطع صغيره واخد كل قطعه واكورها بايدي علي الرخامهوتركها تختمر ايضا
  • اجهز زيت غزير ساخن وانزل فيه الدوناتوارفعهابحرص علي ورق مطبخ لامتصاص الزيت

طرق تزيين الدونات:

  • ممكن رشه بسكر بودر


  • اضع قليل من لمربي علي النار مع بعض الماء يغلي ثم غمس فيه االدونات ومنه الي شيكولاته فارماسيل بني ا و ملونه


  • اغمس لدونات في شيكولاته دارك مذابه واضعها علي ورق زبده ثم ازينه بكورنيه شيكولاته بيضاء


  • او العكس اغمسها في شيكولاته بيضاء واعمل لها كونيه بالشيكولاته البني


  • او تتقطع من النص وتحش يكريمه باستري

او تغمس في مزيج من الشكولاته لبني وتقلب تقليبه واحده ياخذ لدونت اللون الماربل




وبالف هنا