دونات
شيف حسن
كيلو دقيق -30 جم خميره(ام ك)- 40 جم سكر(1/4 كوب)- 50 جم زبده( 1/4 كوب-) 5 جم محسن (1 م )-)- 40 جم لبن بود (1/4 كوب لبن) - 450ملل ماء
2 بيضه
الطريقه:
اخلط اللمقادير الجافه سويا (الدقيق والسكر والخميره والملح والمحسن) ثم اضع الزبده بدرجه حراراه المطبخ حته حته
ثم انزل بالماءتدريجيا شويه بشويه حسب حاجه العجين
(اضربها 3 دقائق علي السرعه الاولي و4 دقائق علي السرعه لتانيه حتي تبيض العجينه ولا تلصق بلماكينه)
اتركها لتختمر لمده 1/3 ساعه واغطيها بفوطه نظيفه
ارش الرخامه بدقيق ثم افرد العجينه بسمك 3ونصف سم
ابدا قطعها بقطاعتين الاولي بسمك 8 سم ثم من منتصفها بالظبط اقطعها بسمك 2ونصف سم
علي صنيه مرشوشه دقيق غزير ابدا ارص الدونات بعد تقطيعه واتركه يختمر لمده ساعه او ساعه ونصف حسب درجه حراره المطبخ
ممكن الف العجينه رول ثم اقطعها قطع صغيره واخد كل قطعه واكورها بايدي علي الرخامهوتركها تختمر ايضا
اجهز زيت غزير ساخن وانزل فيه الدوناتوارفعهابحرص علي ورق مطبخ لامتصاص الزيت
طرق تزيين الدونات:
او تغمس في مزيج من الشكولاته لبني وتقلب تقليبه واحده ياخذ لدونت اللون الماربل
وبالف هنا
المفضلات