الله عليكى حقيقى روعه ويشهى وكمان طريقته مظبوطه تسلمى وشكررررررررررا
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اخواتي الحبيبات كل عام و انتم بخير ..
اليوم عملت برياني بالدجاج و حبيت تكونوا معاي و اقدم لكم الطريقة
مرحلة التحضير و التخطيط :...
اول شيء نغسل الدجاجه كويس جدا و نقطعه الي قطع صغيره ..
* نجهز خلطة تتبيلة الفراخ و هي عبارة عن خلطة بهارات ( بهارات دجاج , كاري ، كركم ، ببريكا ،جنزبيل ، فلفل اسود ) + زبادي + عصير نصف ليمونه + ملح )
طبعا المفروض في بهارات جاهزة للبرياني فبما اني لم اجدها فعملت انا خلطة توابل
نخلط التوابل علي الملح و الفلفل علي قطع الدجاج ثم اضافة الزبادي و الليمون
و تركتهم ساعتين في الثلاجة
********************
الان في نفس الوقت غسلت الارز البسمتي و نقعته في الماء
********************
نصف كوب ماء مغلي و نقعت فيه الزعفران ( تقريبا ملعقة شاي صغيره او اقل )
********************
قشرت البطاطس حلقات متوسطة السمك و قليتها في الزيت
********************
اللوز قشرته و حمرته هو الزبيب علي النار
********************
قطعت بصلتين متوسطتين قطع صغير + 2 حبة طماطم + فصين ثوم صغير الحجم لاني اساسا اكره الثوم و هتشوفوا في الصور الثوم قليل قد ايه ههههههههههه
*****************
انتهينا كده من مرحلة التحضير
----
*
*
*
*
-----
مرحلة تنفيذ الخطه .. اقصد الاكله ههههههههههه
نحضر الحلة و نضع فيها القليل من زيت الذرة + عيدان قرفة + هيل + قرنفل عيدان
بعد ما نشوح التوابل في الزيت نضيف البصل و الثوم و نشوحه قليلا الي ان يذبل ثم نضيف الطماطم عليه
بعد ما الطماطم تذبل شويه
نضيف قطع الفراخ + الخلطه و معاهم كوب ماء + ملعقتين شاي من خلطة التوابل اللي استخدمنها بالاول
و نتركهم الي ان تنضج الفراخ ( لاحظوا عاوزين الصوص يكون سميك و الماء قليل نوعا )
******************
اثناء ما الدجاج علي النار الان
نحضر حلة اخرى غير الاولى طبعا لان فيها الدجاج خلاص هههههههههههههه
و نملأها ماء و عليه زيت و ملح و عيدان قرفه و هيل و قرنفل حصى و ملعقة من خلطة التوابل المعتمدة
و نترك الماء يغلي
نضيف عليه الارز بعد تصفيته من ماء النقع لسلقه
بعد ما يستوي نصفيه من الماءو نستخرج التوابل الحصى جميعا من وسط الارز و نتركه جانبا الي ان يستوي الدجاج
**************
الان بعد ما استوى الدجاج ايضا هنستخرج عيدان القرفه و الهيل و القرنفل من الخلطة
ثم نحضر الحله و نضيف في القاع طبقه صغيره من الارز ( المسلوق )
ثم نضيف الدجاج بدون الصوص
ثم نغطيه بالبطاطس المحمرة
ثم طبقة الصوص ( اللي استوي فيها الدجاج )
و نضيف علي باقي الارز ملعقتين من الصوص و نلقبهم سويا ثم نغطي بباقي الارز و نرش ماء الزعفران علي الوجه
الان نغطي الحله و نضعها علي نار هااااااادية جدا و نتركها حوالي 20 دقيقه
مرحلة الانتقام ( اقصد الاكل و التقديم )
و تقدم و نرش الوجه الزبيب و اللوز المحمر و دا كان الشكل النهائي
و كانت النتيجة روووووووووووووووووعه و الطعم ممتاز و عجب امي جدا الحمد لله و ان شاء الله تكون عجبتكم الوصفه و جربوها علي ضمنتي
الله عليكى حقيقى روعه ويشهى وكمان طريقته مظبوطه تسلمى وشكررررررررررا
المفضلات