اشهى الاكلات المصريه - تحضير كفتة الارز - طريقة سهله كفتة الارز بالصور


كفتة الارز طعمها جنان وان شاء الله تكون طريقتها سهلة


المكونات

حوالى نصف كيلو لحمة مفرومة




حزمة بقدونس



بصلة مفرومة ناعم مع حوالى 6 فصوص ثوم



3 ثمرات بطاطس تقطع مكعبات



1 كوب أرز مطحون



نضع اللحمة والبصل والثوم المفروم والبقدونس فى المفرمة ونخلطهم سويامع ملح وفلفل اسود



ثم نضع عليهم اللارز المطحون



وتكون العجينة بهذا الشكل



نحضر قدر ونضع به 1ملعقة كبيرة سمن وحوالى 3 فصوص ثوم



ثم نضع عصير الطماطم وصلصة الطماطم ويترك حتى تتسبك الصلصةونضع الملح والفلفل الاسود


نكور الكفتة


تقلى فى الزيت




لما تبدأ فى اللاحمرار نخرجها من الزيت




وفي ناس بتوقف هنا و تكلها وهيا مقلية بس لكن في ناس بتعمل الخطوة اللي بعد كده

طبعا نكون حطينا البطاطس فى الصلصة وعندما تدخل فى السوا نضع الكفتة ويترك حتى النضج.

وده الشكل النهائى وبالهنا والشفا



hain hgh;ghj hglwvdi - jpqdv ;tjm hghv. 'vdrm sigi fhgw,v hghv. hgh;ghj hain fhgw,v