كعك العيد
بحشوة الملبن والفسدق والمكسرات

لتحضير عجينة الكعك

اول حاجه يابنات هنجيب كيلو دقيق او طحين ابيض كما بالصورة بالاسفل
كوب من الطحين بالصور
كوب صغير من نشا الذرة كما بالصورة بالاسفل
مقادير قليلة من نشا الذرة بالصور 2015
خدي من العبوة التي امامك كوب صغير من النشا الذرة بمقدر كوب صغير
دلوقتي هنكمل باقية المقادير بقا يابنات
هاتي كوب صغير من السكر
مقدار قليل من الخميرة بيرة
عدد واحدة بيضة
معلقة كبيرة زبدة
ملبن جاهز للحشوة
1- احضري وعاء كبير واسكبي فيه كلا من نشا الذرة والطحين والسكر واضيفي عليهم الزبدة والبيضة ايضا وتعجن العجين بيديك كما بالصورة بالاسفل
عجين المكونات باليد بالصور
2-شكلي العجين علي شكل كرات صغيرة كما بالصورة بالاسفل
تشكيل العجين علي شكل دوائر صغيرة كما بالصورة بالاسفل حلويات العيد 2015
3- بعد ماعملنا تشكيل للعجين علي شكل كرات هنيجي الي الخطوة الي بعدها ننقش الكعك الاول
4- هنجيب كرات العجين ونحشيها بقا بالملبن وبعدين نجيب صاج الفرن ونرص فيه كرات الكعك علي درجة حرارة متوسطة
5- بعد مايستوي الكعك في الفرن هنسيبه يبرد ويمكنك تزينه بقليل من السكر البودرة او الجوز الهند او شي تفضيله ليصبح الشكل النهائي للكعك بالملبن كما بالصورة بالاسفل