اكلات رئيسية فى رمضان وصفة عمل بطاطس بالليمون 2015


طريقه عمل بطاطس بالليمون



فرخة
بصلة
نصف كيلو بطاطس
5 ليمونة كبيرة
ملح و فلفل
زيت

بهارات
2 فلفل رومى

صينية بطاطس بالليمون
خطوات التحضير - تقطع الفرخة اربع اجزاء بعد غسلها جيدا ثم نبشر البصلة ونضع عليها ملح و فلفل و بهارات و نتبل بها الفرخة. - ثم نقطع البطاطس حلقات مستديرة و نقطع الفلفل الرومى حلقات او شرائح و ناخذ حوالى ثلاث ليمونات و نقطعهم شرائح صغيرة و رفيعة.- ندهن صينية فرن متوسطة الحجم بالزيت و نضع كمية من البطاطس و عليها جزء من الفلفل و الليمون و نضع عليهم الفراخ بتتبيلتها و نعصر عليهم حوالى لمونتين ثم نضع باقى المقدار من البطاطس و الفلفل و شرائح الليمون و نرش رشة زيت حوالى ثلاث ملاعق كبيرة و ملح و فلفل و كوب ماء و نضعها فى فرن درجة حرارتة حوالى 200 . - عندما تغلى و تتحمر الفراخ من الخارج نقلبها و نكمل الى ان تستوى و بالف هنا و شفاء خفيفة جدا و طعم جديد