طريقه عمل سمك محشى بالفرن .. على طريقه ملك الارز



المقادير:
سمكة كبيرة من اى نوع سمك تفضلونه
نصف كأسة ملك الارز مزة مسلوق
تتبيلة ( ثوم مهروس + عصير ليمون حامض + ملح + كمون + ملعقة كبيرة خل + ربطة بقدونس مفروم )
طماطم + فلفل رومى حلقات + شرائح ليمون حامض

طريقه عمل سمك محشى بالفرن :
- اغسلى السمك بالمياه الجاريه و الخل و قليل من الملح من الداخل و الخارج جيداً لحتى تنتزع الزفارة تماماً.
- جهزى صينية بيركس و ضعى فيها القليل من الزيت و رصى شرائح الليمون الحامض و الطماطم و الفلفل الرومى .
- قومى بتجهيز الحشوة بوضع الارز و التتبيلة و اخلطيهم جيداً ثم احشى السمك و من الممكن استخدام خلة صغيرة لتتأكدى من عدم تسرب الحشوة.
- رصى السمك فوق الطماطم و الفلفل الرومى و ضعى نصف كأسة من المياه حتى لا يجف السمك .
- غطيه بورق قصدير و ادخليه الفرن بدرجة 350 و اتركيه لحتى ينضج تماماً
- قدمى سمك محشى بالفرن فى سرفيس بيضاوى و تناولى معه الخبز العربى و سلطة الطحينة

و بالصحة و الهنا