معجنات البيتزا الدوائر



بعجينة العشر دقايق

ومكونات البيتزا كلنا نعرفها طماطم فلفل زيتون جبنة مبشورة

الاول العجينة


العجينه تتكون من




مرحلتين


الكاس المستعمل هو كاس الجبن =240 غ



والملعقة ملعقة الاكل وتكون الكميه ممسوحه


والحليب عادي وحتى لو الملاعق مليانه


والفنجان استعمل فنجان القهوه التركيه بس ما امليه على الاخر




والعجينه تتكون من مرحلتين






بالاول تخلطين المرحله الاولى وتتركيها عشر دقايق وراح يكون شكلها سائل شوية

فنجان قهوة سكر + 2 ملعقة اكل خميره فوريه + 2 كاس ماء دافي + ذرة ملح + 2 كاس دقيق و اضيفي ملعقتين حليب بودر مليانه .... انا احط ملعقة خميره بس


وبعدها تحطين مقادير المرحله الثانيه عليها


3 كاسات دقيق + نصف كاس زيت

و تعجني فيها ... بالاول ممكن تلصق في ايدينك بس عادي حطي في يدك القليل من الزيت او طحين و ابدي اعجني فيها وكل ما طولتي عجن فيها راح تكون احسن واحسن

هانكور من العجينة كور مش كبيرة ونجوف منتصفها شوية باليد ونضع الحشوة ماعدا الجبنة
وعلى طول بالفرن الساخن
وتطلع نضع الجبنة المبشورة وبالف هنا




لما تتكور معكي وتصبح ملسه وما تلصق في الوعاء ...
وتعجن جيدا وتستخدم على طول