طبخات لحوم لرمضان 2014 - طريقة عمل ثلاث انواع من الكباب والكفتة بالصور لرمضان 2015


طريقة عمل ثلاث انواع من الكباب والكفتة بالصور
إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .
how to make a kebabs and kofta | arabic ng encyclopedia
إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .
اهلا بالحلوين وحشتوني جدا
موضوعي النهاردة مختلف شوية بس انا حبيت اجمعهم كلهم ف موضوع واحد للاستفادة
عندي ثلاث انواع من الكباب او الكفته ذي ماتحبوا تسموها علي مزاجكن ياحلوات
والحمد الله كل اللي يذوقها عندي بتعجبهم وأكيد بيسألوا عن الطريقة
اول نوع الكباب بريحة المشوي والنوع ده ذي الجاهز بالظبط مع فارق نظافة البيت طبعا
يلا نشوف المقادير:
كيلو لحم مفروم وطازج
بصلة كبيرة
3 فص ثوم+ قليل من الكسبرة والشبت
2 م ك صلصة الباربكيو المدخنة
ملح + فلفل اسود مجروش+ هيل مطحون+ رشة قرفة مطحونة
الطريقة
نفرم البصلة مع شوية ملح في المفرمة ونسيبها شوية حتي يخرج منها الماء ثم نعصر البصل من الماية كويس ونحط البصل فقط ع اللحم مع باقي الإضافات ثم تفرم كل المكونات مع بعض حتي تتجانس
بقولكوا اية الصور توضح اكثر
هنا كل المكونات مع بعض


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .
وهنا نفرمهم مع بعض ف المفرمة


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .
وده شكلها


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .
ثم نشكلها علي السيخ او علي يد المعلقة الخشبية عشان تكون مجوفة م الداخل


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .
ثم نرصهم في صينية تيفال ونصب عليها مائة البصل مع مراعاة عدم اضافة ولانقطة مايه لان هي هاتخرج سوائلها ولما تستوي نكون مولعين قطعة فحم ونضع في فنجان قطعة زبدة ونضع فوقها الفحم عشان يديكي طعم المشوي


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .
ثم نعلي عليها النار حتي تحمر قليلا وتنشف من السوائل وتقدم
والصراحة النوع ده من الكباب اللي بحب اقدمة في ساندويتش
بنضع الكفتة في الصامولي مع كاتشب ومايونيز وبقدونس اخضر طازج وكمان شرايح من البصل الابيض وشرائح طماطم وبالتأكيد شوية شطة سائلة ( ياسلام ساندويتش رووعه والطعم خياال)
وممكن تقدميها مع مكرونة


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .

النوع الثاني
كفتة البقسماط
المقادير:
كيلو ونصف لحم مفروم
كوب بقسماط
كسبرة وشبت طازج
بصلة كبيرة
4 فصوص ثوم
بيضة
ملح وفلفل اسود وهيل مطحون ورشة قرفة وفلفل احمر باربكيو
الطريقة
نضع كل المكونات مع بعض


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .
ثم نضع البقسماط


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .
ثم نفرم كل المكونات مع بعض ف المفرمة
ثم نشكلها اصابع


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .
ثم نحمرها في الزيت


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .
وبعد كدة نضع قطعة زبدة في حلة ع النار ثم الكفتة ثم نضيف حوالي كوب من المرق مع قطعة ماجي ونتركها ع النار حوالي ثلث ساعه مع التقليب
ودي النتيجة


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .
والنوع هذا انا بحب اقدمة مع المكرونة

( النوع الثالث كفتة الرز)
المقادير:
كيلو لحم مفروم
اقل من نصف كيلو رز مصري مطحون
شبت وكسبرة طازجة
بصلة وثوم
ملح وبهارات
الطريقة مثل السابق نخلطهم كلهم في المفرمه
ثم يشكل اصابع ويحمر
ثم نشوح شرايح ثوم في شوية زيت ثم نضيف عصير الطماطم
ومكعب ماجي وفلفل اسود وكمان ذوقي الملح ولما تتسبك الطماطم نضيف الكفتة ونتركها علي النار حتي تستوي وتندمج مع صوص الطماطم
والصراحة دي افضل نوع عندي وبحب اقدمها مع رز حبة وحبة يعني بحمر شوية رز الاول ثم نضيف باقي الرز
وبيطلع عندك واحدة لونها بني خفيف والتاني لونها ابيض
وهذا شكله واعذروني الصورة مش واضحة قوي كنت مستعجلة الأولاد كانوا جوعانين


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .


إضغط على هذا الشريط هنا لعرض الصورة بكامل حجمها .