كيكة الشيكولاتة

2ك ونصف دقيق
ك ونص سكر
ك زيت
ك لبن
3 او 4 بيضات
فانيليا
بيكنج بودر
2 ملعقة كبيرة شيكولاتة خام
جوز هند ومبشور شيكولاتة للزينة

لصوص الشيكولاتة
نص كوب سكر نص كوب لبن نص كوب زيت وملعقة سمنة بلدى
وكاكاو خام

الطريقة
اشعلى الفرن على درجة حرارة 180
فى الخلاط يوضع البيض مع الفانيليا ويضرب جيدا
يضاف اليه السكر ثم الزيت ثم اللبن
فى طبق يوضع الخليط ثم يضاف الدقيق تدريجيا والبيكنج بودر مع الخفق
(قريت فى منتدى ان كثرة الخفق تؤدى الى هبوط الكيك )
و يمكن الاستغناء عن النص كوب حسب الدقيق بس عموما 2 كوب ونص بتظبط معايا بس قللى الدقيق معلقتين لانك هتحطى كاكاو
ودخليه الفرن
حضرى الصوص اضربى مقاديره فى الخلاط واضيفى الكاكاو معلقة معلقة حتى تصلى للقوام الكريمى
بعد خروج الصينية من الفرن اقلبيه على منخل سلك او صينية اخرى ثم افردى الصوص فوقها حتى تبرد وادخليها التلاجة ساعة
رشى الوجه بجوز هند مبشور او شيكولاته خام مبشورة
وقدميها وبالهنا والشفا
*الفرن يسخن قبل البدء فى الكيكة
ولايفتح الابعد مرور نصف ساعة
يجرب الكيك بسكين توضع فى المنتصف اذا خرجت ناشفة فهى مستوية واذا خرج بها بقايا عجين ادخليها 5 دقائق اخرى
الافران الصغيرة فى المتوسط تاخذ نصف ساعة الافران الكبيرة تاخذ من 40 ل 45 دقيقة