كبسة باللحمة والأرز

أما لو كنتِ عايزة تاكلي فتة على الطريقة السعودي؛ يبقى عليكِ وعلى الكبسة السعودي.. ودي طريقتها..

الطريقة:

• كيلو لحمة ضاني مقطعة قطعا متوسطة الحجم.
• 3 حبات بصل مقطعة شرائح.
• 4 أكواب أرز بسمتي.
• 5 أكواب ماء.
• ربع كوب زيت ذرة.
• 3 ثمرات طماطم مقطعة قطعا صغيرة.
• ورق لاورا.
• 3 حبات حبهان.
• 3 أعواد قرفة "متوفر عند العطار".
• ملح وفلفل وبهارات.
• حبات ليمون ناشف "متوفر عند العطار".
• مكسرات محمرة "اختياري".

الطريقة:

1- سخني الزيت في حلة وضيفي إليه البصل وقلّبيه على النار لمدة عشر دقائق أو لغاية ما تلاقي إن البصل لونه بقى أصفر، ضيفي إليه اللحمة والليمون الناشف والبهارات وورق اللورا والحبهان وأعواد القرفة والملح والفلفل والطماطم وقلبيهم كلهم مع بعض على النار لمدة عشر دقائق أو لغاية ما تلاقي إن اللحمة لونها أتغيّر من اللون الأحمر إلى اللون البني.

2- لما تلاقي إن اللحمة لونها بقى بني ضيفي إليها كوب كبيرة من الماء، وسيبيها على نار هادية لمدة ساعة أو لغاية ما اللحمة تستوي.

3- بعد ما اللحمة تستوي أحضري الأرز واغسليه وبعد كده أحضري الصينية اللي هتعملي فيها الأرز وحطي فيها ملعقة ونصف سمنة، وبعد كده ضيفي إليها الأرز وقلبيه على النار لمدة خمس دقائق بعد كده ضيفي إليها شوربة اللحمة.

4- أحضري طبق كبير وحطي فيه الأرز ومن فوقه قطع اللحمة، والمكسرات المحمرة.. وبألف هنا وشفا.

بعد ما عرفنا أكتر من طريقة لعمل الفتة، تعالوا دلوقتي نعرف أكثر من طريقة لعمل طبق الغذاء في العيد...


مشويات مشكلة

دي أحسن طريقة ممكن إنك تعمليها علشان تحصلي على طبق مشوي مشكل في منتهى الجمال..

المقادير:

• كيلو لحم ضأن مقطعة قطعا متوسطة الحجم.
• كيلو لحم ضأن مفرومة.
• كيلو ريش ضاني.
• 5 بصلات مقطعة مفرومة.
• نصف حزمة بقدونس مقطعة قطع صغيرة جدا.
• ملح وفلفل وبهارات لحمة.
• 5 حبات فلفل أخضر.
• 5 بصلات صغيرة الحجم.
• 5 حبات طماطم متوسطة الحجم.
• شرائح ليمون "للتزيين".
• أوراق بقدونس "للتزيين".

الطريقة:

1- أحضري البصل وقطعيه قطعا صغيرة جدا وبعد كده ضيفي إليه الملح والفلفل والبهارات واضربيهم كلهم مع بعض في الخلاط.

2- أحضري حلة كبيرة وحطي فيها نصف مقدار البصل اللي عندك وضيفي إليه كيلو اللحم الضأن والريش وقلبيهم كلهم مع بعض كويس، دخلي الحلة في التلاجة لمدة 5 ساعات علشان اللحمة تتبل كويس.

3- أحضري حلة تانية وحطي فيها الكمية المتبقية من البصل وضيفي إليها البقدونس واللحمة المفرومة وقلبيهم كلهم مع بعضهم كويس.

4- أحضري أسياخ معدنية وابدئي في تشكيل اللحمة المفرومة على شكل أصابع حوال الأسياخ، بس خدي بالك إنك تضغطي عليها كويس علشان ما فيش حاجة تفك منك أثناء الشواء.

5- أحضري الشواية اللي عندك سواء كانت بالكهرباء أو بالفحم وابدئي في وضع أسياخ الكفتة عليها مع مراعاة التقليب بين الحين والآخر.

6- أحضري مجموعة أسياخ أخرى وابدئي في تدخيل قطع اللحم الضاني فيها والريش ضاني، وحطيها على الشواية مع مراعاة التقليب من الوقت للآخر.

7- بعد ما تخلصي شواء اللحمة أشوي الطماطم والفلفل والبصل.

8- جهزي طبق التقديم وزيّنيه بأوراق البقدونس وشرائح الليمون ورصي فيها المشويات... وبألف هنا وشفا.


ريش ضأن محشية سبانخ وطماطم

دي طريقة جديدة لعمل الريش الضأن في العيد ممكن إنك تجربيها وتقولي لنا على رأيك...

المقادير:

• كيلو ريش ضأني.
• كوب سبانخ مفرومة.
• نصف كوب طمامم مقطعة قطعا صغيرة.
• 1 حبة جزر مبشورة.
• 3حبات بطاطس.
• 5 فصوص ثوم مفرومين.
• ملعقة كبيرة مرامية "متوفر عند العطار".
• ملعقة كبيرة روزماري "متوفر عند العطار".
• ربع كوب زيت ذرة.
• ملعقة كبيرة خل.
• ملح وفلفل.

الطريقة

1- اخلطي السبانخ مع الطماطم والجزر ونصف كمية الثوم والروز ماري والمرامية والملح والفلفل وقلبيهم كلهم مع بعض كويس.

2- أحضري الريش وابدئي في عمل تجويف بداخلها باستخدام السكينة، واحشيها بالخليط السابق، واربطيها في النهاية كلها مع بعضها بخيط سميك.

3- أحضري البطاطس وقطعيها قطع متوسطة الحجم، وأحضري صينية وحطي فيها الزيت وضيفي إليه الكمية المتبقية من الثوم والأعشاب وقلبيهم مع بعض لمدة ثلاث دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم البطاطس والريش والخل وقلبيهم كلهم مع بعض لمدة خمس دقائق.

4- أحضري صينية فرن وحطي فيها الريش والبطاطس ودخليهم الفرن لمدة نص ساعة أو لغاية لما الريش تستوي.

5- جهزي طبق التقديم وحطي فيه الريش... وبألف هنا وشفا.