فتة بالزبادي والثوم

أما لو كنتِ عايزة تبيني للكل إنك ست غير تقليدية، وفي نفس الوقت تعملي فتة؛ يبقى عليكِ وعلى الفتة بالزبادي والثوم، وعلى فكرة طبق الفتة ده مشهور أوي في الشام...

المقادير:

• كيلو لحم ضاني أو بتلو مقطعة قطعاً متوسطة الحجم.
• 2 رغيف شامي محمص.
• ربع كوب طحينة.
• 5 عبوات زبادي.
• 5 فصوص ثوم مفرومة.
• بصلة كبيرة مقطّعة شرائح رفيعة.
• ورق لاورا.
• 2 حبة حبهان.
• نصف كوب صنوبر "اختياري".
• 3 أكواب أرز بسمتي.
• 2 ملعقة كبيرة سمنة.
• 1 كوب خل.
• ربع كوب عصير ليمون.
• ربع كوب زيت ذرة.
• ملعقة صغيرة بهارات.
• ملح وفلفل.

الطريقة:

1- أحضري العيش الشامي وقطّعيه قطعاً متوسطة الحجم، وحمصيه في الفرن لمدة عشر دقائق، أثناء ما العيش بيتحمّص في الفرن أحضري الصنوبر وحمّريه في الزيت أو حمصيه هو كمان في الفرن.

2- أحضري حلة كبيرة وحطي فيها معلقة سمنة وسخنيها على النار، وضيفي إليها البصل وقلبيه على النار لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي إن البصل لونه أصفر ضيفي إليه نص كمية الثوم المفروم اللي عندك، وقلبيهم مع بعض لمدة خمس دقائق كمان.

3- بعد مرور خمس دقائق ضيفي إليهم قطع اللحمة، وقلبيهم مع بعض لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي إن اللحمة لونها أتغيّر من اللون الأحمر إلى اللون البني، ضيفي إليها ماء وملح وبهارات وورق لاورا وحبهان، وسيبيها على النار لمدة نص ساعة أو لغاية ما اللحمة تستوي.

4- في الوقت اللي فيه اللحمة بتستوي أحضري الأرز واغسليه وبعد كده أحضري صينية وحطي فيها معلقتين سمنة واستني لغاية لما السمنة تسخن، وضيفي إليها الأرز وقلبيه على النار لمدة خمس دقائق، بعد كده أحضري ماء وضيفي إليه شوية ملح وضيفيه للرز وسيبيه على نار هادية لغاية ما يستوي.

5- أثناء ما الأرز بيستوي أحضري الزبادي واخلطيه بالطحينة وباقي كمية الثوم اللي عندك وعصير الليمون وربع معلقة صغيرة من الملح والفلفل وقلبيهم كلهم مع بعضهم كويس.

6- أحضري طبق باريركس كبير وحطي فيه الخبز المحمص، وضيفي إليه شوربة اللحمة واستني خمس دقائق، وبعد كده ضيفي إليه الزبادي والأرز وقطع اللحمة والصنوبر وشوية شوربة لحمة، ودخليه الفرن لمدة عشر دقائق وبعد كده خرّجيه... وبألف هنا وشفا..