مشاوى مشاوى كفته وريش ولحمه بسلطاتها وبابا غنوج


مقادير اتتبيله


بصل مفروم
طماطم مفرومه
كوب خل
ملح وفلفل وبهارات وكمون
ربع كوب زيت
سماق وزعتر

وننقع فيهم اللحمه الشرايح والريش بتاعه عفاف شعيب ههههههههه
من بالليل للصبح وكل ما تتنقع اكتر الطعم يكون احلى وتستوى اسرع


الكفته

هنحتاج نص كيلو لحمه مفرومه
حوالى 100 جرام دهن وده الى هيخليها زى الجاهزه بالضبط شكلا وطعما وهتشوفوه بنفسكوا
بصلايه صغيره مبشوره ونعصر ميتها كويس وناخد التفل بس
بقدونس
ملح وفلفل وبهارات واى توابل مفضله
زعتر وزنجبيل وحبهان

هنفرم كل المكونات فى الكبه ونصبع اللحمه فى اسياخ خشب او معدن
وتتشوى عادى واول ما تحطيها على الشوايه يسبيها يدوبك 5 دقائق تتشمع على اول جنب وتتقلب علطول على جنبها التانى
وبكده مش هتفك نهائى ولا تقع من السيخ
يعنى متسبيهاش تستوى على جنب وبعدين تقلبيها لا يدوبك تقفل مسمها والدهن يمسك اللحمه فى بعضيها تتقلب علطول
وتسبيها لغايه ما تستوى

وكنت منزله موضوع للكفته قبل كده منفصل بكل التكات بس كانت بالبرغل
يا ريت تشوفوه

كتير بيشتكوا من الكفته بس معايا هتبطلى تشتريها تانى من السوق بالصور طبعا ‏


ده شكل اللحمه وهى فى التتبيله



وده الكفته





وهنا وانا بولع الفحم على ابوتاجاز





وهنا على الشوايه من بلكونتى طبيعا ده ايد جوزى ههههههه مش ايدى لتقولوا عليا سوسن ولا حاجه



اقرب




وده لما الحاجه استوت





الكفته



وبابا غنوج




والسلطه



صوره اقرب للحمه والله الكبابجى طلع شاطر




شايفيين الكفته شكلها جاهز ازاى ده بقى مش من الكبيابجى ده من صبى الكبابجى هههههههه الى هو انا












بجوعكوا انا على اخر الليل







وده صور للسفره كلها







يا رب تعجبكم يا فتوكاتى
بجد كانت جميله اوووووووى وطبعا طعم الفحم لا يعلى عليه


منقول من فتكات