الكبدة الاسكندراني

- يتم تتبيل الكبدة بالثوم المفروم والبهارات والخل والملح ، ونتركها مدة 2 ساعة في التتبيلة .
2- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الثوم بعض من الثوم المفروم ونقلبه ثم نضع الكبدة بما عليها من توابل ونقلب لمدة نصف دقيقة.
3- نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر و قطع الطماطم "ممكن نستغنى عن الطماطم" ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء او لو رأيتى ان انها بحاجه لماء اضيفى مقدار ربع فنجان صغير ماء الى الكبدة .
4- كل دقيقتين نرفع الغطاء عنها و نقلبها الى ان تنضج و بعد نضجها استمتعى بأحلى كبدة اسكندرانى و يمكن اضافة عليها طحينة و عصير ليمون ايضا بعد النضج و شرائح طماطم و شرائح فلفل رومى و اى شئ تشوفى انه هيضيف اليها شكل او طعم ممكن تضيفية اليها بعد النضج و طبعا بتتاكل ساخنة مع خبز كيزر او فينو او بلدى مع طبق صغير مخللات