الحواوشـى ( عيش باللحمــة ) :

دى طريقة غير اللى بتحشى بيها اللحمة فى العيش على طول

مكونـات العجينــة :
كيلو دقيق
خميرة مذابة فى شوية ماء / ملح / ربع ملعقة سكـر /
وبعدين تعجن بشوية ماء

و بعدين تترك تخمر لمدة نص ساعة

اللحمـة :
1/2 كيلو لحم
نقطع البصل و البقدونس
و توضع التوابل ( ملح / فلفل / بهارات / زعتر / شطة حمرا )
وتتبل و تشكل على اقراص و تترك فى التلاجة
لحين ما تستخدمى العجين

الطريقة :
تشكل العجينة على شكل اقراص
نفرد العجينة مش قوى بحجم الدائرة المتوسطة
و نضع قرص لحمة و بعدين نفرد طبقة عجين تانية
وتوضع على اللحمة و نقفل من عند الحواف
و هكذا فى الباقى طبقة عجين / طبقة لحم / طبقة عجين

وتوضع فى الفرن لحين ما يستوى و بعدين نسوى الوش فى الشواية

ممكن تستخدمى اى حشو غير اللحمة لو مش بتحبى اللحمة ( بس من غير بصل و بقدونس )
يعنى ممكن طماطم و زيتون و سجق او بسطرمة او فراخ