-
ما شاء الله تبارك الله ( يا ربي لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك )
-
معهد توب ماكس تكنولوجي | أعلى قمة للتكنولوجيا الحديثة في الشرق الأوسط - صرح علمي متميز
-
طريقة تسجيل عضوية في معهد توب ماكس تكنولوجي بشكل سريع
مع ملاحظة أن التسجيل مجاني ومفتوح طيلة أيام الأسبوع
عند تسجيل العضوية تأكد من البريد الالكتروني أن يكون صحيحا لتفعيل عضويتك وأيضا أن تكتبه بحروف صغيره small و ليست كبيرة
تستطيع أيضا استخدام الروابط التالي : استرجاع كلمة المرور | طلب كود تفعيل العضوية | تفعيل العضوية
-
اشترك ألان في خدمة رسائل المعهد اليومية لتعرف كل جديد اضغط هنا للاشتراك
المواضيع المتشابهه
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 10-07-2012, 03:14 PM
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 06-13-2012, 04:05 PM
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 06-15-2011, 03:29 PM
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 2
آخر مشاركة: 03-07-2010, 12:30 PM
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 01-03-2010, 11:23 AM
-
الفراخ المشوية و المحشية
الفراخ المشوية و المحشية
......................................
المقادير
...........
المكونات : زبادي - بصلة مبشورة - طماطم مبشورة - ملح - فلفل - قرفة مطحونة - بابريكا حلوة ( و دي التتبيلة اللي هنتبل بيها الفرخة )
3 فنجانين ارز مغسول - - بصلة مبشورة تاني -الكبد و القوانص بتاعة الفرخة مقطعة صغيرة - ملح - فلفل - كوب ماء ( و ده الخلطة الي هنحشي بيها الفرخة .
بابريكا و معلقة سمنة بلدي ( و دي اللي هندهن بيها الفرخة من فوق
الطريقة
...........
هنغسل الفرخة كويس بالدقيق و الخل و نحطها في التتبيلة بتاعتها اللي هي زبادي - بصلة مبشورة - طماطم مبشورة - ملح - فلفل - قرفة مطحونة - بابريكا حلوة
و نسيبها لمدة 3 ساعات في الصوص ده او ممكن تتبليها من اليوم اللي قبلها و تدخليها التلاجة
بعد كده نحضر الحشو بتاعها من الداخل و هى هنبشر بصلة متوسطة و نشوحها في الزيت مش في السمن لحد ما تصفر شوية بعد كده ننزل عليها بالكبد و القوانص بتاعة الفرخة و نكون مقطعنها قطع صغيرة و نقلب كويس اوي بعد كده نكون غسلين الرز و منشفينه كويس و نحطه عليهم و نحط الملح و الفلفل و البهارات لو عايزة و ننزل عليها بكوب ماء او كوب و نص لحد ما الرز يتشرب تقومي وبعدين تبعديه عن النار و تسبية يبرد علشان تعرفي تمسكية و تحشي بيه الفرخة
بعد كده تشيلي الفرخة من التتبيلة بتاعتها و ماترميش التتبيلة و تبتدي في الحشو و ما تمليش الفرخة بالرز اوي علشان الرز لسه هيكمل سواه في الفرن و هينفش اكتر و طبعا تحشي بين الجلد برده
و تقفلي الفرخة بعد ما تخلصي الحشو بسلاكة الاسنان او بخيط زي ما تحبي و تقفليها كويس علشان الرز يكمل سواه
و تجيبي صينيةو تقطعي فيها بطاطس حلقات و تفرشي بيها الصينية و تحطي شوية من التتبيلة عليها و بعد كده تحطي الفرخة و تغرقيها بباقي التتبيلة فوقها و تجيبي ببريكا و ترشيها عليها من فوق و معلقة سمنة بلدي علي الفرخة من فوق بالفرشاة تغطي الفرخة بيها هي و البابريكا و علي فكرة هي دي اللي حمرتها كده و تحطي عليها كوباية ماية
و تكوني مشغله الفرن من الاول و تدخليها الفرن
و بالهنا و الشفا.
الكلمات الدلالية لهذا الموضوع
ضوابط المشاركة
- لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
- لا تستطيع الرد على المواضيع
- لا تستطيع إرفاق ملفات
- لا تستطيع تعديل مشاركاتك
-
قوانين المنتدى
المفضلات