حلى بارد - مهلبية بالجلي


المقادير
2 علبة جيلي دريم او اي نوع
4 ملاعق سكر
3 كوب لبن
6 ملاعق نشاء
سكر حسب الرعبة
فانيليا

اولا طريقة عمل المهلبية

يتم اذابة السكر فى اللبن وهو بارد وتضاف الفانيليا
ثم يذاب النشاء فى قليل من اللبن ويضاف الى الخليط السابق
ثم يوضع الخليط على النار ويقلب بستمرار علشان النشا ميكلكعش
وعندما يتقل الخليط ويعمل فقاقيع يرفع من على النار ويترك لكى يبرد


ثانيا طريقة عمل الجيلى

يتم وضع كمية الماء المكتوبه على العلبة على النار مضاف اليها 4 ملاعق سكر
ولما تغلى يفرغ اكياس الجيلى
الطريقة الثالثة
يتم وضع نصف كمية الجيلى فى صينية وتوضع فى الثلاجة حتى تتماسك
وعندما تتماسك توضع المهلبية بس تكون بردة وتوضع فى الثلاجة حتي تتماسك
ثم يوضع باقى الجيلى بس يكون بارد(يكون خارج الثلاجةيعني مش ساقع) علشان ما يتخليطش مع المهلبية ويوضع برفق
ثم يوضع فى الثلاجة حتى تتماسك اخر طبقة الجيلى
ثم يقطع ويقدم
وبالهناء والشفاء
ممكن اختي تعميليها فى كاسات الجيلى بنفس الطريقة
معلش هى طويله بس حلوة