-
ما شاء الله تبارك الله ( يا ربي لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك )
-
معهد توب ماكس تكنولوجي | أعلى قمة للتكنولوجيا الحديثة في الشرق الأوسط - صرح علمي متميز
-
طريقة تسجيل عضوية في معهد توب ماكس تكنولوجي بشكل سريع
مع ملاحظة أن التسجيل مجاني ومفتوح طيلة أيام الأسبوع
عند تسجيل العضوية تأكد من البريد الالكتروني أن يكون صحيحا لتفعيل عضويتك وأيضا أن تكتبه بحروف صغيره small و ليست كبيرة
تستطيع أيضا استخدام الروابط التالي : استرجاع كلمة المرور | طلب كود تفعيل العضوية | تفعيل العضوية
-
اشترك ألان في خدمة رسائل المعهد اليومية لتعرف كل جديد اضغط هنا للاشتراك
المواضيع المتشابهه
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 07-16-2013, 06:18 PM
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 05-24-2013, 04:49 PM
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 04-29-2013, 04:08 PM
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 04-29-2013, 04:07 PM
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 04-01-2011, 10:40 PM
-
محشى الممبار من احلى و اسهل انواع المحشى
محشى الممبار من احلى و اسهل انواع المحشى
\و طريقته سهله جداً و بسيطه تعالوا نشوف حنعمله ازاى .... اعذرونى انهارده حتكلم بالعاميه مش حاعرف اتكلم عن الممبار بالعربيه الفصحى
- للخلطه :
1\2 كيلو ممبار
حوالى كيلو ارز مصرى مغسول و مصفى من الماء جيداً
3 بصلات كبار مفرومين
2 رابطه من ( بقدونس - كسبره - شبت ) مفرومين
750 جرام طماطم مفرومه
2 ملعقه كبيره ثوم مفروم
4 ملاعق معجون طماطم
للتوابل : الاساسى ملح و فلفل اسود و انا بضيف رشة ( بهارات - زعتر - كسبره ناشفه - كمون ) و شطه حسب الرغبه
1\3 كوب زيت ذره
** و نخلط كل مكونات الخلطه مع بعض و بتكون جاهزه للاستخدام
- نيجى بقى للمبار طبعاً هو بيبقى الجزار غسله بس احنا لازم نغسله تانى حناخده تحت الماء الجارى و نغسله كويس و بعدين نقلبه عشان نغسله من الناحيه التانيه حنثنى احد طرفيه على اصبعى الابهام و السبابه و نقلب ايدينا الناحيه التانيه و تحت الماء الجارى ندخله فى بعضه حنلاقيه اتقلب بسهوله
- و بعدين ننقعه فى ملح و خل و عصير ليمون و نسيبه شويه و نرجع نغسله تانى و نقطعه بالمقص لقطع بطول كف اليد
- حنبتدى نحشيه حنفتح احد طرفيه بالابهام و السبابه و نحشيه بالخلطه
- او ممكن نثنى طرفه على الابهامين و نحشى بسبابة اليد اليمنى
- حناخد كل اصبع بعد ما نحشيه و نبططه لسببين :
* الاول لازم ميكونش ممتلىء بالارز و الا حيفرقع و هو بيستوى عشان الارز حينفش و يضيع كل التعب لا قدر الله
* و التانى ان الارز يكون متوزع بالتساوى جواه فلما يستوى يبقى شكله منتظم مش حته تخينه و حته رفيعه
- و نرص فى اى صينيه لحد ما نخلص حشو
- بعد ما خلصنا حشو حنحضر حله كبيره و نصفى فيها باقى الخلطه بحيث ناخد السوائل بس و نزود مايه لحد نصف الحله
- و بايدينا الاتنين نمسك كل اصبع من الطرفين يعنى بكل ايد طرف عشان ميطلعش مقوس و نحطه فى الحله
- بعد ما نحط كل الكميه فى الحله نسيبه يغلى غلوتين و بعدين نظبط الملح فى المايه و نسيبه لحد ما يستوى الارز بعد 30 دقيقه نبتدى نشوفه حنطلع شويه ارز من قلب اى واحده و نشوفه استوى و لا لسه حيحتاج من 30 : 40 دقيقه
- بعد ما استوى حنطلعه فى مصفى
- ممكن بعد ما يبرد نحفظه فى الفريزر و عند الحاجه نطلعه و نسيبه يفك و بعدين نحمره
- عند التقديم يحمر فى الزيت ( مش بياخد وقت خالص )
- و نقدمه مع رشة ملح و فلفل اسود و نزينه بالبقدونس
و بالهنا
الكلمات الدلالية لهذا الموضوع
ضوابط المشاركة
- لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
- لا تستطيع الرد على المواضيع
- لا تستطيع إرفاق ملفات
- لا تستطيع تعديل مشاركاتك
-
قوانين المنتدى
المفضلات