كبد وقوانص الدجاج ***
المقادير : كبد وقوانص + بصل مقطع قطع صغير + فلفل رومي او حامي مقطع قطع صغيره +
فص توم او اكتر حسب الرغبه + بهارت ( ملح وفلفل اسود وبابريكا وبهارات دجاج ورشه قرفه )
_ الطريقه : نشوح البصل مع ملعقه سمن وملعقه زيت ثم نضع التوم ونقلب ثم نضع الفلفل( الفلفل ممكن ينضاف قبل ما تستوي الكبد والقوانص بشويه ).
_ نضيف القوانص ونقلبها مع البصل والتوم والفلفل حوالي 10 دقايق ثم نضع الكبده والبهارات ونقلب الكبد والقوانص لغايه ما تنزل ميتهم ويتشربوها
- ثم نضيف ماء وتغطي الكبد والقوانص وتترك علي نار هادئه الي ان تستوي .. وبالف هنا
_ ممكن نقدمها علي ارز بالقرفه ومعاه فراخ مشويه وممكن تتقدم مع مكرونه وممكن نقطعها قطع صغيره و نستخدمها في حشوه المكرونه الباشميل بدل اللحمه المفرومه .