طاجن اللحمة بالبصل
مقادير طاجن اللحمة :

6 حبات بصل صغير غير مقطعه
1/2 ك لحمة بقرى او لحم الرقبة
عود صغير قرفة
6 حبات قرنفل
ورق لورا
حبة مرقة ماجى مقطعة صغير
معلقة صغيرة فلفل اسود حب
1/2 معلقة فلفل اسود مطحون
معلقة ملح
معلقة ك خل تفاح
معلقة ك خل عادية
4 حبات ثوم متقطعه للنصف
4 حبات طماطم مبشورة
1/4 معلقة كمون
1/4 معلقة كسبرة ناشفة
ماء مغلى
زيت


طريقة طاجن اللحمة :

فى حلة كبيرة نحمر البصل الصغير لغاية مايحمر خفيف ونشيله على جنب

نقطع اللحمة انصاص ونحطها فى نفس الحلة اللى كان فيها البصل ونستنى لغاية ماتتشرب مايتها ونشوحها لغاية ماتتحمر خفيف
نضيف التوم والخل والتوابل كلها ونقلب ونضيف البصل ونقلب لغاية مالخليط يبتدى يتحمر ونضيف الطماطم
ونجيب طاجن ونضيف ليه كل الخيلط ونوزع المرقة على الوش ونضيف الماية لغاية ما تغطى وش اللحمة وندخلها الفرن لمدة ساعة او اكتر

ونطلع الطاجن لما الماية تبقى صوص تقيل والوش يحمر
وتتقدم مع الرز والخضار

منقوول
اسراء