-
ما شاء الله تبارك الله ( يا ربي لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك )
-
معهد توب ماكس تكنولوجي | أعلى قمة للتكنولوجيا الحديثة في الشرق الأوسط - صرح علمي متميز
-
طريقة تسجيل عضوية في معهد توب ماكس تكنولوجي بشكل سريع
مع ملاحظة أن التسجيل مجاني ومفتوح طيلة أيام الأسبوع
عند تسجيل العضوية تأكد من البريد الالكتروني أن يكون صحيحا لتفعيل عضويتك وأيضا أن تكتبه بحروف صغيره small و ليست كبيرة
تستطيع أيضا استخدام الروابط التالي : استرجاع كلمة المرور | طلب كود تفعيل العضوية | تفعيل العضوية
-
اشترك ألان في خدمة رسائل المعهد اليومية لتعرف كل جديد اضغط هنا للاشتراك
- الحواوشي الاسكندراني»
المواضيع المتشابهه
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 12-11-2011, 10:03 PM
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 08-09-2010, 10:47 AM
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 1
آخر مشاركة: 06-05-2010, 07:26 PM
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 04-09-2010, 04:43 PM
-
بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
مشاركات: 0
آخر مشاركة: 03-06-2010, 02:55 PM
-
الحواوشي الاسكندراني
الحواوشي الاسكندراني **
- اولا خليط اللحم عباره عن ( ربع كيلو لحم مفروم نضع عليه بهارات وبصل مبشور ناعم وفلفل اخضر رومي او حار مقطع قطع صغيره وطماطم مقشره ومقطعه قطع صغيره وخضره مقطعه قطع صغيره (ممكن الاسنغناء عنها ) ونحط عليهم قليل من الزيت وشويه طحينه ( وممكن بدل الطحينه نحط معلقه زبادي صغيره).
_ العجينه الي انا استخدمتها عباره عن ( 3 كوب دقيق + 3 معالق كبيره سكر +نص معلقه صغيره بيكنج بودر + ربع كوب زيت + ربع كوب زبادي + نص معلقه كبيره خميره + ذره ملح + ماء دافي للعجن .
.... نعجن العجينه كويس ونتركها لتخمر ثم نكورها كور صغيره .ونفرد كل كوره بالنشابه ونفرد فوقها طبقه من خليط اللحم( طبقه اللحم تكون رقيقه عشان تستوي ) ثم نغطيها بكوره عجين تانيه مفروده ونلصق الحواف كويس .وندهن الوجه بالزيت .وترص في صينيه مدهونه زيت ويدخل الفرن الي ان يستوي وعند خروجه يتم تغطيته حتي لا ينشف
** (الفرن يكون متسخن قبل دخول الحواوشي فيه )
.... وسويت منه جزء بطريقه شيف اسيا والطريقه هيا ( بعد ما نحط الحشو في العجين ونقفله كويس بندهن العجينه بالزيت وبنلفها بورق فويل مدهون بالزيت ونعمل فيه ثقوب بالشوكه ثم يدخل فرن حار لمده ربع ساعه..
** العجينه بطريقه منال العالم كانت مستخدامها في عمل فطائر التونه .. وانا جربتها في استخدام الحواواشي وكانت نتيجتها اكتر من روعه وبالف هنا وشفا
الكلمات الدلالية لهذا الموضوع
ضوابط المشاركة
- لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
- لا تستطيع الرد على المواضيع
- لا تستطيع إرفاق ملفات
- لا تستطيع تعديل مشاركاتك
-
قوانين المنتدى
المفضلات