فرختى المحشيه فى الفرن اللذيذه جدااااااا



الاكله دى لذيذه جداااااااااا
والله
وحابه انكم تجربوها
انا بستخدم دايما رز بسمتى
انتم لكم الاختيار مش تتايدوا بنوع الرز

المقادير
كوبين رز بسمتى منقوعين لمده نص ساعه
بصله وفلفل وطماطم مقطعين مكعبات
ملح وفلفل وبهارات مشكله
نص ليمونه
معلقه كبيرة سكر
معلقتين كبار زيت ذرة
دجاجة وزنها 700 جرام

انا عملت دجاجة واحدة
كل واحدة حابه تجرب تزود على حسب عدد الاسرة



الطريقة

نحضر صنية فرن
1- نكرمل البصل فى الزيت
وطريقتى بسخن الزيت وبضيف له معلقة كبيرة سكر وافضل اقلبها لحد ما تبقى لونها بنى غامق
اضيف البصل
بيبقى اللون ده على طول واقلبه كويس


ثم بضيف الفلفل الاحضر والطماطم والبهارات

واقلبهم كويس لحد ما تدبل الطماطم والفلفل

واخدهم منهم معلقتين من الخلطة دة لتتبيل الفراخ
ثم اضيف الرز

واقلبه فى التتبيله واظبط ملحه




واتبل الدجاجة بنص الليمون والخلطة واكون مشرحه الدجاجة كويس


واحشيها من خلطة الرز

واحطها فى نص الصنيه




واسقيها بمياه مغليه
ونتاكد من ملحها


واغطيها فى فويل
وبكون مسخنه الفرن من الاول
مشغله من تحت ومن الشوايه
وادخلها الفرن لمده ساعه بظبط


وهنا بعد الساعه

الرز استوت وتحفه والفراخ كمان بس ناقص تتحمر


بطلعها من الرز وبحطها فوق الفويل واسيبها تتحمر
عشر دقايق تقريبا

وهنا الشكل النهائى
بالهنا والشفا