طريقة تحضير المقلوبة - بطريقتين روعة






-1-

المقادير

5 قطع دجاج

2 عود كرفس

2 حبة بطاطس ،شرائح

2 حبة بصل ،شرائح

2 حبة باذنجان ،شرائح

2 كوب أرز

2 حبة هيل

2 ملعقة ملح

1 ملعقة فلفل

طريقه التحضير

1- يغسل الأرز بـالماء وينقع لمدة ساعة . وينقع الزعفران في ماء دافئ لمدة نصف ساعة

2- يوضع زيت فى اناء على درجة حرارة متوسطة ثم تقلى البطاطس والباذنجان

3- تسلق قطع الدجاج مع القليل من الملح والفلفل والكرفس

4- يدهن اناء بالزيت على درجة حرارة متوسطة . ثم ترص قطع الباذنجان ثم البطاطس ثم الطماطم ثم البصل وقطع الدجاج ثم يضاف الارز والزعفران

5- يضاف 3 أكواب من الشوربة الى الارز ويترك حتى الغليان ثم نخفف درجة الحرارة وتترك حتى نضج الأرز

6- يوضع اناء التقديم ثم تقلب المقلوبة على الاناء مع التزين بشرائح الليمون



-2-




المقادير

كيلو ارز

4 ثمرةبطاطس

2 ثمرةباذنجان

1/8 كيلوحمص الشام

4 ثمرةطماطم

4 ثمرةبصل

2 ثمرةفلفل

1/2 كيلو لحمه مكعبات كبيره

4 ملاعق كبيرة كركم

مقدارملح

فلفل اسود

مقدار زنجبيل

مقدارقرفه


طريقه التحضير

سلقى اللحمه وصفيها من الشوربه
اسلقى الحمص ويفضل قشريه
قشرى البطاطس وقطعيها حلقات وحمريها فى الزيت
نفس الحكايه الباذنجان
قطعى البصل جوانح وحمريه وضيفى عليه الطماطم والفلفل لحد ما تتسبك
اغسلى الارز واخلطى البهارات كلها عليه
هاتى الحله ويفضل تيفال حطى طبقه بصل بالطماطم وشويه بطاطس وباذنجان وحمص ورصيهم كويس
فوقيهم طبقه الارز وفوقها باقى المكونات والاخر باقى الارز
وصبى شوربه اللحمه
وسويها نفس طريقه الارز بدون تقليب
هاتى طاسه وفيها سمنه فلاحى وقليل زيت
وحمرى اللحمه كويس وعليها ملح وفلفل اسود
هاتى صينيه التقديم واقلبى المقلوبه ورصى اللحمه حواليها