-
ما شاء الله تبارك الله ( يا ربي لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك )
-
معهد توب ماكس تكنولوجي | أعلى قمة للتكنولوجيا الحديثة في الشرق الأوسط - صرح علمي متميز
-
طريقة تسجيل عضوية في معهد توب ماكس تكنولوجي بشكل سريع
مع ملاحظة أن التسجيل مجاني ومفتوح طيلة أيام الأسبوع
عند تسجيل العضوية تأكد من البريد الالكتروني أن يكون صحيحا لتفعيل عضويتك وأيضا أن تكتبه بحروف صغيره small و ليست كبيرة
تستطيع أيضا استخدام الروابط التالي : استرجاع كلمة المرور | طلب كود تفعيل العضوية | تفعيل العضوية
-
اشترك ألان في خدمة رسائل المعهد اليومية لتعرف كل جديد اضغط هنا للاشتراك
- الجكووت»
-
الجكووت
بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اللهم صل على محمد وعلى آله وصحبه أجمعين
قدمت لكم قبل كده الخبز الدوكة والنهاردة هنعمل اكلة تانية من الاكلات التراثية النوبية اللذيييييييييييييييييييييييذة الا وهى الجكووووووووووووت
المقادير:
0.5 كيلو ورق سبانخ فريش طازج (بدون العروق او العيدان ورق فقط)
2 ربطة كزبرة خضراء ورق بس بدون العيدان او العروق وطبعا كله مغسول كويس ومتصفى
بامية جافة مطحونة حبة زى اللى فى الطبق دول
شوربة دجاج او لحم او اى شوربة
ملح-فلفل اسود-قليل من الكربوناتو
تقلية (ثوم مفروم -كزبرة جافة مطحونة -زبدة او سمنة او زيت)
الطريقة:
* نغلى الشوربة ومعاها حبة طماطم
* نضيف الكزبرة والسبانخ ونتركها تغلى شوية
* نفركها بالمفراك وهو واضح فى الصورة حتى تنعم تماما والكربوناتو بتساعد انها تنعم
*نضيف البامية الناشفة وهى بتساعد على تماسك الجكوت (مايبقاش صايص)
* نعمل التقلية (نسخن الزبدة او السمن او الزيت ونضيف الثوم المفروم والكزبرة الجافة المطحونة ونشوحها ) ثم نضيفها على الجكوت ونقلب
* نظبط الملح والفلفل الاسود
وده الشكل النهائى
واحنا بناكل الجكوت مع الفتة وهنا عاملة فتة بصلصة الثوم الحمراء
وساعات بنعمله مع بيض او بنعمله فتة مع الخبز
وبالهنا والشفاااااااااااااااااااااا
الكلمات الدلالية لهذا الموضوع
ضوابط المشاركة
- لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
- لا تستطيع الرد على المواضيع
- لا تستطيع إرفاق ملفات
- لا تستطيع تعديل مشاركاتك
-
قوانين المنتدى
المفضلات