سادسا: الحلويات

كيكة جوز الهند مع الآيس كريم وكرات الشيكولاتة



كيكة جوز الهند

دي صورتها








ايه رأيكم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

طبعا عايزين تعرفوا الطريقة

المقادير

بيضات
كوب سكر
2 كوب دقيق خاص بالكيك والتورتات
كوب جوز هند
كوب لبن
كوب زبادى
فانيلا
كيس الا ربع بيكنج باودر
2 م.ط زيت درة
3 م. ط زبدة

اول حاجة نغسل البيض كويس جدا جدا وننشفه
ونحطه في وعاء ناشف ونحط معاه الفانيلا
ونضربهم مع بعض كويس جدا





وانتى بتضربي البيض طبعا على السرعة الأولى
انزلى عليه بالسكر بالتدريج شوية بشوية
لحد ماكمية السكر تنتهي
بعد كده على السرعة

((زى مابنعمل في الكيك الأسفنجي ))

وهى فعلا هتبقا اسفنجية

ويتضاعف الحجم بالشكل ده



بعد كده نضيف السوايل

يعنى نهدي السرعة ونضيف الزيت
والزبدة
وكوب الزبادي
وكوب اللبن
والمضرب شغال

بعد ماكله يتجانس مع بعضه
ننزل جوز الهند

بعد كده الدقيق وطبعا الدقيق يكون منخول مع البيكنج باودر مرتين

وده شكل الكيك


طبعا نكون مولعين الفرن قبل مانبدأ في عمل الكيك

طبعا عايزين تعرفوا الطريقة

اول حاجة جبت بواقي الكيك وحطيتها في الخلاط كده


وفرمتها كده


حطيت شيكولاتة خام على حمام مائي وحطيت شوية لبن
وحطيت معاها الكيك وقلبتها لحد مادابت كلها مع بعضها


بعد كده كورتها وزينت جزء منها بعين الجمل وجزء بالشيكولاتة الفارماسيلا وجزء بجوز الهند

وحطيتها في ورق بليسيه بتاع الميني كب كيك

اسيبكم مع الصور







حقيقي كان طعمها اكتر من رائع



اسيبكم مع شوية صور تفتح نفسكم





ودي بتوضح اد ايه هى هشة من جوا ولذيذة




نصبها في الصينية اللى مدهونة زبدة ودقيق



وندخلها الفرن
وده شكلها بعد ماخرجت من الفرن



طرية جدا جدا ولذيذة

سبتها تبرد شوية
بعد كده شيلتها من الصينية
وساويتها
شلت الزيادات علشان تكون مستوية
وقلبتها


جبت شيكولاتة خام سيحتها على حمام ميا وضفت ليها شوية صغيرين لبن علشان تدي سيولة
وزوقت بيها الكيك


دهنت بين المربعات شيكولاتة سايحة
وزوقت المربعات بالشيكولاتة
(شيكولاتة بالكاجو كانت عندى سيحتها على حمام ميا مع قطعة زبدة بعد كده صفيت الزبدة وفركتها زي الكسكسى )

وجوز الهند
ممكن تدهنيها مربى وتزينيها

انا دهنت حروفها مربى وزينتها بشيكولاتة فارماسيلا وجوز هند
وده كان شكلها النهائي


ايه رأيكم

وهنا من جوا

شوفوا اد ايه هشة وجميلة


طبعا هى سكرها قليل
بس انا عتمدت ان معاها آيس كريم
ممكن تزودى السكر لكوب ونصف

او الأفضل انك تسقيها بسيرب خفيف قبل التزيين

وهى ليها اكتر من طريقة

لكن صاحبة اقتراح ان يكون معاها آيس كريم هى صابونة
بجد اقتراح اكتر من رائع
شكرا ليكي يا صابونة



على فكرة الآيس كريم انا اللى عملته في البيت

جبت قالب سيليكون
ودهنتة شيكولاتة خام سايله

وحطيته في الفريزة
ومليته آيس كريم فانيلا

ودى الصور






وقدمته كده مع الكيك





طبعا هتسألونى عملتى ايه ببواقي الكيك

عملت كرات الشيكولاتة بجوز الهند






بسكويت اليانسون





المقادير:

1.5 كوب دقيق
1/3 كوب زيت نباتى(ذرة او دوار شمس)
3/4 كوب سكر مطحون
3 بيضات
0.5 ملعقة صغيرة فانيليا
0.5 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
0.5 ملعقة كبيرة حبوب يانسون
ويمكن اضافة قليل من الحليب اذا كانت العجينة يابسة وتحتاج سائل

الطريقة:

1- يخلط الدقيق والبيكنج بودر واليانسون
2- يخفق البيض مع السكر جيدا حتى يغلظ قوامه ويصبح كالكريمة
3- يضاف خليط الدقيق بالتناوب مع الزيت ويقلب بخفة حتى تصبح العجينة اثقل من عجينة الكيك بقليل
4- تدهن صينية سويسرول 30*30 سم جيدا بالسمن وترش بالدقيق
5- يصب فيها الخليط بالتساوى





6- يخبز فى فرن مسخن عشر دقائق 180 م 30-35 دقيقة حتى ينضج مع ملاحظة عدم احمرار اللون





7- يقلب على رف سلك ويترك ليبرد 5 دقائق
8-يقطع اصابع عرض 3 سم وطول 6 سم





9- يخبز فى فرن هادئ الحرارة حتى يجف (ييبس) ويحمر لونه 125 م



هذا البسكويت هش جدا لدرجة انى انصحكن لا تغمسنه فى الحليب او اى سائل لانه يذوب فورا ( حدثت مع زوجى) ولذيذ ومفيد لوجود اليانسون وانا لا اضع وصفة الا اكون جربتها وتاكدت من المقادير ووجدتها ناجحة ولذيذة وارجو من كل الاخوات هذا فلا مانع ان تنقلى وصفة من مجلة او برنامج او منتدى اخر ولكن جربيها اولا لتظبطيها وتتاكدى من نجاحها للامانة




كيك الايس الكريم



المقادير:

كيكة شوكولاته
كريمة مخفوقة
آيس كريم
مربى كرز


الطريقة:

* جهزي كيكة اي نوع بالشوكولا او سادة وبعدها
* قومي بازاله الطبقة العليا من الكيكة وضعيها في القالب تبع الكيك واحفريها بملعقة بس ما توصلي للقاع

* اذا كانت الكيكه ناشفة شويه ممكن تسقيها بالقطر او عصير الفاكهه المركز

* بعدها ضعي البوظة او ممكن كريما وفوقها المربى وتترك لتجمد في الفريزر

* وبعد ما تجمد نضيف القطعه اللي ازلناها قبل عن الكيكة

* وتدهن بالكريما وتزين حسب الرغبة