التسميات: مثلجـــــــــــــــــات

03 أغسطس, 2009

جيلى بالفواكه الطازجة مع الكريم شانتيه ... بالصور




المقادير:


2 علبة جيلى

كيس كريم شانتيه

بسكوت مارى او تايجر او اى نوع بسكوت ساده

ماء ساقع وماء ساخن لتحضير الجيلى

فواكه طازة حسب الرغبة

لبن لتحضير الكريم شانتيه




الطريقه



نضع كوب ماء مثلج واخر مغلى ونضع فيه مسحوق الجيلى مع التقليب المستمر (طريقه عمل الجيلى مكتوبة على العبوة)




بعد كده نقطع قطع الفاكهة ونحطهم فى قالب عميق




بعد كده نسكب الجيلى على الفواكه بالشكل ده




وهيبقى شكله كده




وبعدين نضعه فى الثلاجه حتى يتماسك الجيلى حوالى 3 ساعات وده شكله بعد ما خرج من الثلاجة



بعد كده نحضر الكريم شانتيه



نفرغ محتويات الكيس فى وعاء عميق



نضع كمية اللبن المكتوبة على الكيس وتضرب بالمضرب الكهربائى



وده شكله بعد الضرب بالمضرب الكهربائى



بعد كده نوزع الكريم شانتيه على وجه القالب ونرص قطع البسكويت عليها بالشكل ده


ولو فاض كريم شانتيه ممكن تزودى تانى على الوش طبقه تانية
يعنى كده


وده شكله النهائى من الجنب