بسم الله الرحمن الرحيم
ابدأ طبعا الكبيبه الشامى شامى
ولكن انا ليه طريقتى فيها و هى ليها اكتر من طريقه طبعا و دى احد الطرق

نبدأ بالمقادير جاهزين
ربع كيلو لحم مفروم خشن
ربع كيلو برغل
2 ملعقه ط زيت
2ملعقه ط شطه
رشه ملح

الحشو
ربع كيلو لحم مفروم
1 بصله متوسطه مقطعه صغير
1 م توم مفروم
5 ملاعق ط بقدونس
2 ملعقه ط عين جمل مفروم(جوز)

1 ماعقه ط كبيبه صينى مطحون صابح (فلفل حلو)

1 ملعقه ط كمون
1ملعقه ط فلفل اسود
2 ملعقه زعتر ناشف ويتم فركه على اللحم على النار
ملح
بهارات


الطريققققه
نغلى البرغل على النار حتى ينفش و نصفيه و نعصره من الماء

ونقلب عليه اللحم المفروم و نخلطهم ببعض جيدا



نضيف الزيت المقلب فيه الشطه و يوضع على اللحم بالبرغل

نحضر المطحنه (الكبه) ونضع جزء جزء حتى ينعم و نضع غيره حتى تنتهى الكميه
وتصبح جاهزه للتشكيل

الحشوه
نضع زيت فى طاسه غويطه و نشوح البصل

و نضيف التوم و عين الجمل ونقلب و نضيف البهارات و الكمون و الفلفل و الكبيبه صينى ونقلب

و نضيف اللحم حتى تستوى و نضيف الملح و البقدونس و نطفى عليها


نبدا فى تشكيل الكبيبه نكور كور متوسطه الخليط الأول بهذا الشكل

ونبدا نجوفه بالأصابع حتى يصبح رقيق و به مكان للحشوه

ونضع الحشوه و نقفل الكبيبه من الراس



ونضعه
و ندحرجها فى الدقيق

و نبدأ القلى على نار عاليه و فى زيت غزير

و أهم حاجه تكون حله القلى غويطه

وبألف هنا على قلوبكم