ونبدا نجهز طلبات البيتزا وأول حاجة هتجهزها هي
عجينة البيتزا، لأنها محتاجة وقت علشان العجينة تخمر، وبيني وبينك كذه فيه أكتر من
طريقة لعمل عجينة البيتزا يعني فيه ناس تعملها ببيض ولبن وفيه ناس بتعملها من غير
بيض ولا لبن، واحنا هنقولك على الطريقتين واللي يعجبك فيهم
اعمليه..



العجينة على طريقة
نابولي




المقادير:


• 3 أكواب دقيق


• 2 ملعقة خميرة
بر


• 2/1ملعقة صغيرة ملح


•1 كوب ماء
دافئ


• 3معالق كبيرة زيت ذرة


الطريقة:



1- اخلطي كوب ونصف دقيق مع الخميرة والملح وبعد كذا
ضيفي المويه والزيت، واخلطيهاكلهم بخلاطة البيض الكهربائي على سرعة عالية لمدة 3
دقائق.


2- ضيفي باقي الدقيق إلى الخليط السابق وقلبيه
باستخدام ملعقة خشبية.


3- انقلي العجينة على رخامة المطبخ أو على لوح خشبي
وابدئي في عجنها بإيدك لغاية ما تلاقيها بقت طرية ومطاطة وسهلة التشكيل على شكل
دوائر كبيرة.


4- انقلي العجينة إلى الطبق البلاستيك أو طبق زجاجي
كبير وادهنيها بالزيت وغطيها بقطعة قماش او كيس وسيبيها في مكان دافي لمدة ساعتين
علشان تخمر وحجمها يزيد...



العجينة على طريقة
ملاينو




المقادير:


• 2 كوب دقيق


• 2 بيضة


• 2 معلقة زبدة


• كوب لبن


• ذرة ملح وفلفل


• 2 معلقة خميره
بر


• 2/1معلقة سكر


الطريقة:


1- اخلطي الخميرة مع
السكر.



2- هاتي طبق زجاج أو بلاستيك كبير وحطي فيه السمنة
واخلطيها\ وبعد كذاضيفي إليها باقي المقادير والخميرة والسكر واخلطيها مع بعض
باخلاط هتلاقي إن العجينة بقت جامدة شيلي الخلاط واعجني العجينة بإيدك لغاية ما
تلاقيها بقت طرية ومطاطة غطيها وسيبيها لمدة 3 ساعات عشان
تخمر.


بس يا ستي هذا كانوا أشهر طريقتين لعمل عجينة
البيتزا في إيطاليا وحبيت أقولهم في الأول لأن زي ما إنتي عارفة إن أهم حاجة في
البيتزا هي العجينة وعلى فكرة العجينة\هذي هتستخدميها في عمل أي نوع
إنتي


عايزاه من أنواع
البيتزا..


وفيه حاجة تانية مهمة لازم تكوني عارفاها علشان
هتحتاجيها في عمل كل نوع من أنواع البيتزا
وهي..



صلصة
البيتزا




المقادير:



• 4 حبات طماطم مقشرة ومقطعة مكعبات صغيرة


• 4 ملاعق كبيرة معجون
طماطم


• 2 ملعقة كبيرة زيت ذرة


• 1 ملعقة صغيرة زعتر جاف
ومطحون


• 1 ملعقة صغيرة أوريجانو، أو نعناع، جاف
ومطحون


• 1 ملعقة كبيرة ملح وفلفل


الطريقة:



1. سخني الزيت في طاسة على نار هادية، وبعد كده
ضيفي الطماطم ومعجون الطماطم والزعتر والأوريجانو أو النعناع و4/3 كوب ماء وسيبي
الخليط على النار لمدة نص ساعة علشان
يتسبك...



بعد ما تلاقيه اتسبّك أو بقى تقيل شيليه من على
البوتجاز واستخدميه في عمل البيتزا زي ما
قلنا.



البيتزا
العادية





المقادير

1 فلفلة خضراء وسط مقطعة شرائح

8 حبات فطر مقطع شرائح

1 طماطم كبيرة مقطعة شرائح رفيعة

1/4 كوب شرائح زيتون أسود أو أخضر


12 شريحة جبنة مودزرلا (250 غرام)