المقادير:



• عجينة بيتزا


• نص كيلو جمبري متوسط
مقشر.


• 4 ملاعق صلصة بيتزا أو معجون الطماطم


• 1فص ثوم مفروم
ناعم


• 2/1حبة فلفل أخضر مقطع مكعبات
صغيرة


• 2/1 حبة فلفل أحمر أو فلفل حار مقطع مكعبات
صغيرة


• 1حبة طماطم مقطع مكعبات
صغيرة


• 1 بصلة مقطعة
شراح


• 1كوب جبنة موتزاريلا
مبشورة


• 2/1كوب جبنة شيدر
مبشورة


• 2ملعقة كبيرة زيت ذرة


• ملح وفلفل


• نص حزمة
كرفس.


الطريقة:



1- هات الجمبري ونظفيه كويس واغسليه أكتر من مرة
وبعد كده ضيفي إليه الثوم المدقوق مع الملح
والفلفل.


2- سخني الزيت في طاسة على نار عالية وبعد كده ضيفي
إليه الجمبري والثوم مع التقليب لغاية ما لون الجمبري يتحول إلى اللون البرتقالي.


3- قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها
على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق وابدئي في فردها لتغطي صاج أو
صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها بس خدي بالك قبل ما
تحطيها تدهني الصينية بالزيت.


4- تضاف صلصة البيتزا فوق العجينة ثم يضاف الجمبري
ثم يضاف الفلفل الأحمر والأخضر والطماطم والبصل وترش الجبنة الموتزاريلا والشيدر من
على السطح وتقطع البيتزا على شكل مثلثاث.


5- سخني الفرن على درجة حرارة "220 - 200 ْ مئوية"
بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ
خرجيها واوعي تاكلي صوابعك وراها.


وعلى فكرة طريقة عمل "بيتزا السي فوود" شبه طريقة
عمل "بيتزا الجمبري" بس كل الحكاية إنك هتضيفي إلى المقادير "كابوريا مقشرة" و"سبيط
مسلوق"



fhgjd.h fhg[lfvd