بسم الله الرحمن الرحيم
طريقة عمل القوالب والاشكال



مجموعه من الاشكال البلاستيكية على اى شكل نسيح الشيكولاتة الخام الميلك على حمام مائى ونسيح الشيكولاتة البيضاء على حمام مائى وممكن نلون الشيكولاتة السايحه البيضاء باى لون انتى عيزاه
تضعى الفرشاه فى الشيكولاتة وتمسحى بيه داخل الاشكال وتدخليها التلاجة تمسك وبعدين تطلعيها وتدهنيها كمان مرة وهكذا حوالى 3 مرات وندخلها التلاجة لحد ماتجمد



















ايج كيك



3 ديسك اسبونج فانيليا – 100 ج سيرب – 200 ج كريم باتسير – 100 ج اناناس – 200 ج فريش كريم
300 ج عجينة الفندان
الطريقة
نضرب الفريش كريم لوحدها ونضرب الباسترى كريم لوحدها
نذوب الجيلاتين فى شوية ماء دافيين
ننزل بالجيلاتين المزابة على الباسترى كريم ونخلطهم بالمضرب السلك ثم نضع عليهم الفريش كريم المضروبة ونخلطهم بالمضرب السلك كويس
نضع فى القالب اللى على شكل بيضة راقة من الاسبونج بحيث ميكنش فيه اى فراغات ثم ندهنها بالفرشاه بالسيرب ثم نضع طبقة من خليط الكريمة ثم نضع كمية كويسة من الاناناس ثم نكرر العملية 3 طبقات وفى اخر طبقة نضع الاسبونج ونضغط بايدنا كويس وندخلها الفريزر لمدة نص ساعه وبعد ماتطلع اغطيها بطبقة الفندان الملون واقطع الاطراف الزيادة ثم انظفها من الدقيق بالفرشاه وابل الفرشاة خفيف بالماء والمع الفندان ثم اعمل بقطعه من الفندان المتبقى حبل طويل والفه على طرف البيضة
طريقة الفندان تقسميه على 3 او 4 اجزاء وتضعى على كل جزء نقطه من الالوان وبعدين تحطيهم جنب بعض جامد وترشى دقيق وتفرديهم بالنشابة علشان الالوان تتداخل مع بعض



















والهناوشفا