حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور - مطبخ المعهد شيف المطبخ
أهلا وسهلا بك إلى معهد توب ماكس تكنولوجي.
  1. ما شاء الله تبارك الله ( يا ربي لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك )
  2. معهد توب ماكس تكنولوجي | أعلى قمة للتكنولوجيا الحديثة في الشرق الأوسط - صرح علمي متميز
  3. طريقة تسجيل عضوية في معهد توب ماكس تكنولوجي بشكل سريع
    مع ملاحظة أن التسجيل مجاني ومفتوح طيلة أيام الأسبوع عند تسجيل العضوية تأكد من البريد الالكتروني أن يكون صحيحا لتفعيل عضويتك وأيضا أن تكتبه بحروف صغيره small و ليست كبيرة تستطيع أيضا استخدام الروابط التالي : استرجاع كلمة المرور | طلب كود تفعيل العضوية | تفعيل العضوية
  4. اشترك ألان في خدمة رسائل المعهد اليومية لتعرف كل جديد اضغط هنا للاشتراك
التفاصيل : الردود : 1 المرفقات : 0 المشاهدات: 2215 مشاهدة
مشاهدة صفحة طباعة الموضوع
أرسل هذا الموضوع إلى صديق…

المواضيع المتشابهه

  1. حلويات الشيف اسامه السيد خطوه بخطوه بالصور
    بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 06-13-2012, 11:26 PM
  2. حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور
    بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
    مشاركات: 21
    آخر مشاركة: 05-29-2012, 07:40 PM
  3. مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 08-04-2010, 02:52 PM
  4. مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 08-03-2010, 10:18 PM
  5. حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور
    بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 02-15-2010, 11:55 PM

النتائج 1 إلى 2 من 2
  1. #1
    الادارة الصورة الرمزية شهود
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    الدولة
    اليمن السعيد
    المشاركات
    33,955
    معدل تقييم المستوى
    100

    افتراضي حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور

    حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور
    ******************


















    البسبوسه

    طبعا دي طريقة الشيف حسن في برنامج من كل بلد اكله على قناة الاسره والطفل

    والمقادير للاسف بالجرام ومش عارفه هي كام بالكوب وطعمها زي بتاعة المحلات بالزبط

    900جم سميد سايب مش اللي بيجي اكياس للبسبوسه جاهز_450جم سكر+300جم ماء+125 جم شربات تقيل

    وقال اللي عايز يضيف سمنه يضيف انا اضفت طبعا لانها بتدي طعم تحففففه للبسبوسه اضفت للمقدار ده 4 م سمن بلدي

    نقلبهم كويس جدااااااا هتكون مرمله شويه مش سايله نفردهم في صينيه مدهونه زبده اوسمن وتخبز في فرن 160 لمدة نص

    ساعه

    الشربات(الشيره)

    كيلو سكر+كيلو ماء +فانيليا على النار واول ما يغلي نعصر نص ليمونه وبيكون خفيف شويه بين الميه والعسل

    نسقي البسبوسه ونلااااااااااااحظ الشربات سخن والبسبوسه كمان سخنه

    المقدار ده عمل لي الصينيتين اللي في الصوره يعني تقدروا تقسموا المقدار


    *********************************************


    حلويات المولد النبوي


    بعد غياب معلش أعذروني مشغولة في الشغل في البيت
    المهم اليوم شفت حلقة الشيف حسن و عمل مجموعة من حلويات المولد
    و بصراحة حسيت ان ممكن الناس تعملها في البيت انا عن نفسي لسا مجربتش بس ممكن انتوا تستفيدوا و تجربوا

    1- الملبن




    1/2 لتر ماء
    1/2 كيلو سكر
    150جم عسل جلوكوز
    75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
    ملعقة صغير ملح ليمون
    5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر

    الطريقة

    نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
    لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لو عايزينوا ملبن ملون ممكن نضيف اي لون
    المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
    و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر البودرة و لو عايزين تضيف مكسرات ممكن نضيفها اثناء الصب


    يا رب تكونوا فهمتوا مني

    ***********************************جلاتين ملون






    1/2 لتر ماء
    1/2 كيلو سكر
    150جم عسل جلوكوز
    50 جم جلاتين بودر (ملعقة كبير) نذوب في ماء دافي علي النار
    ملعقة صغير ملح ليمون
    5 جم فانليا أو روح الورد
    لون أحمر مع روح الفراولة لعمل لون أحمر
    لو اصفر مع روح الاناناس لعمل لون صفر

    الطريقة

    نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف الجلاتين المذوبة مع الماء علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك لازم خليط الجلوكوز و السكر يكون بيغلي عند أضافة الجلاتين
    لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و روح الفرولة و لون الاحمر

    و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف و سكر بودر كتير أو سكر سنترفيش و نصبة ونسيبة يبرد شوية و نرش وجة بالسكر سنترفيش ************************************************ الدومية الحمراء بالبندق

    /2 لتر ماء
    1/2 كيلو سكر
    150جم عسل جلوكوز
    75 جم نشا تذوي في 100 جم ماء
    50جم جلاتين بودر مذوب في ماء دافي علي النار
    ملعقة صغير ملح ليمون
    5 جم فانليا أو روح الورد أو ماء زهر
    لون أحمر
    الطريقة

    نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف النشا المذوبة مع الماءثم الجلاتين علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك او كهرباء وهيا علي النار و دا ممكن يستمر 1/2 ساعة الشيف قال موضوع التقليب دا مهم
    لما يتخن معانا نضيف ملح اليمون و ماء الورد و لون الأحمر
    المهم نعرف ان الدومية استويت لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا
    و نكون محضرين صنية مدهونة زيت خفيف تضيف مكسرات (بندق أو سوداني أو فسدق) اثناء الصب
    نتركها تبر د و تقطع

    هوا بيكون عامل ذي الملبن بس لونة أحمر و مش مرشوش سكر

    ************************************************** * فخفاخينا

    هي حلوي شكلها مشل السويسرول الطبقة ا لخارجية قمر الدين و داخلها جوز هند و مجسرات و اوقات يكون جوش هند مع جلا تين ملون


    1/2 لتر ماء
    1/2 كيلو سكر
    150جم عسل جلوكوز
    200 جوز هند
    100جم فسدق
    50 ججم سيرب تقيلمقود (2كوب سكر +كوب ماء مع ليمونة بعد الغليا
    5 جم فانليا
    ورقة قمر الدين

    الطريقة
    1- نضع السيرب الثقيل مع الفسدق و نقلبهم
    2- نذوب الماء مع السكر علي النار و بعدين او ما يغلو نضيف عسل الجلوكوز و نقلب لعد لما يعملوا عرق أبيض مش غامق عشان ما يكونش غامق تم نضيف جوز الهند علي خليط السكرو الماء و العسل مع استمرار التقليب بضرب سالك لما يتخن معانا نضيف فانليا
    3- ندهن الرخامة زيت خفيف ثم نفرد علية هذا الخليط بالنشابة مدهونة زيت و بععدين نشيلة و نضع هذا الخليط بعد الفرد علي ورقة قمر الدين و بعدين نضع علي الجوز هند شريط من خليط الفسدق و لفة زي السويسرول و يترك يبرد ويقطع بسكين منشاري
    المهم نعرف ان الملبن استوي لمي نلاقي العجينة بتعتة بدأت تلم و تسيب الحله زي عجينة بلح الشام كد ا

    شكلة زي دا بس الطبقة الخارجية بتكون قمر الدين و جوا بيكون الجوز هند و الفسدق






    يا رب تكونوا فهمتوا الشرح و كل عام و انتم بخير

  2. #2
    تكنولوجي مبدع
    تاريخ التسجيل
    Mar 2010
    العمر
    50
    المشاركات
    21
    معدل تقييم المستوى
    0

    افتراضي رد: حلويات الشيف حسن خطوه بخطوه بالصور

    تسلمى غاليتى على هذا الملف ونشكرك علىمجهودك وشكررررررررررررا

 

 

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  
لتوفير الجهد والوقت عليك ابحث عن ما تريد في جوجل من هنا

جميع الحقوق محفوظة لـ شبكة توب ماكس تكنولوجي

Copyright © 2007 - 2010, topmaxtech.net . Trans by topmaxtech.

المعهد غير مسئول عن أي اتفاق تجاري أو تعاوني بين الأعضاء
فعلى كل شخص تحمل مسئولية نفسه اتجاه ما يقوم به من بيع وشراء و اتفاق مع أي شخص أو جهة