كبد الفراخ - مطبخ المعهد شيف المطبخ
أهلا وسهلا بك إلى معهد توب ماكس تكنولوجي.
  1. ما شاء الله تبارك الله ( يا ربي لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك )
  2. معهد توب ماكس تكنولوجي | أعلى قمة للتكنولوجيا الحديثة في الشرق الأوسط - صرح علمي متميز
  3. طريقة تسجيل عضوية في معهد توب ماكس تكنولوجي بشكل سريع
    مع ملاحظة أن التسجيل مجاني ومفتوح طيلة أيام الأسبوع عند تسجيل العضوية تأكد من البريد الالكتروني أن يكون صحيحا لتفعيل عضويتك وأيضا أن تكتبه بحروف صغيره small و ليست كبيرة تستطيع أيضا استخدام الروابط التالي : استرجاع كلمة المرور | طلب كود تفعيل العضوية | تفعيل العضوية
  4. اشترك ألان في خدمة رسائل المعهد اليومية لتعرف كل جديد اضغط هنا للاشتراك
التفاصيل : الردود : 2 المرفقات : 0 المشاهدات: 3624 مشاهدة
مشاهدة صفحة طباعة الموضوع
أرسل هذا الموضوع إلى صديق…

المواضيع المتشابهه

  1. اسبقاتي بصوص الفراخ من المطبخ السوداني
    بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 04-29-2013, 11:19 AM
  2. طريقة عمل صدور الفراخ مع صوص البرتقال
    بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 08-18-2011, 10:10 PM
  3. مجبوس الفراخ + السلطه المفرومه
    بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 06-22-2010, 04:27 PM
  4. شاورما الفراخ*** شيف حسن ( الحياة )
    بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 05-17-2010, 04:39 PM

النتائج 1 إلى 3 من 3

الموضوع: كبد الفراخ

  1. #1
    الادارة الصورة الرمزية شهود
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    الدولة
    اليمن السعيد
    المشاركات
    33,955
    معدل تقييم المستوى
    100

    افتراضي كبد الفراخ

    السلام عليكم اخواتى
    النهارده معايا طبق جنان
    سريع و لذيذ و ممكن تعملية بكبد الفراخ زى ما انا عامله او كبده بقرى


    المتوافر عندك





    يلا نبدأ بسم الله الرحمن الرحيم
    بكميه ل3 أسخاص




    المقادير:
    1. 3 كوب أرز مصرى,
    2. كيلو الا ربع كبد فراخ او 750 جرام.
    3. ملح و فلفل اسود.
    4. بصله كبيره مفرومه او ( مبشوره)
    5. ماء للنضج.
    6. زيت و زبده.

    الطريقة بقى:
    1. ننقع الأرز نصف ساعه و نصفيه كويس.
    2. نضع الزيت فى الحله و قطعه زبده عشان النكهه الزبده تبقى اكتر من الزيت.

    نضع عليهم الأرز و نقلب.

    نبتدى تانى نقلب لحد اما لونه يحمر
    و نقلي تانى لحد اما يبقى لونه احمر
    و بعدين نضع عليه 3و ربع كوب ماء لحد اما يستوى

    اما يتشرب تماما نطفى النار علية

    نبتدى الجزء التانى
    نحمر البصله فى شويه زيت

    و بعدين نحط الكبد المقطعه قطع

    و بعدين نحمر الكبده و نحط الملح و الفلفل و ما يكونشى فى حله مع الكبده اى ميه




    كده خلصنا مهمتنا و بالف هنا و شفا

  2. #2
    الادارة الصورة الرمزية شهود
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    الدولة
    اليمن السعيد
    المشاركات
    33,955
    معدل تقييم المستوى
    100

    افتراضي رد: كبد الفراخ

    هاي الظلعه بتكون مميزه في العزايم وبحب اعملها

    المقادير

    ظلعه وزن 7 كيلو مفتوحه من عند اللحام وجاهزه بتكون للشغل
    5 كاسات ارز
    1 كيلو لحمه مفرومه خشن
    ملح +فلفل اسود +بهارات مشكله +عيدان قرفه +ورق غار
    حبات هيل +رشة زنجبيل +ورقتين مرميه
    5 ملاعق لبن رايب
    لوز+صنوبر مقلي

    الطريقه

    نغسل الظلعه جيدا وننشفها في فوطه جيدا
    نتبلها بالملح +رشةزنجبيل +فلفل اسود+بهار مشكل +رشه خفيفه قرفه

    اذا عندك وقت اتركيها بالبهارات في الثلاجه من المساء

    انقعي الارز بماء فاتر بعد شطف الارز لمدة نصف ساعه

    ضعي في طنجره كبيره ماء كثير مش مهم العيار للماء لازم الارز يتحرك داخل الماء براحه
    اضيفي للماء المرميه +ورق الغار +حبات الهيل +عيدان القرفه+الملح+بهارات مشكله
    عند غليان الماء صفي الارز من ماء النقع وضعي الارز فى الطنجره على نار قويه
    اتركيها تغلي وتسلق الارز ثلثين سلق
    كما ذكرت مهم ان تكون المياه كثيره لكي لا يخبص الارز
    صفي الارز في مصفاه وضعيه على صينيه
    في هذه الاثناء
    ذبلي اللحمه المفرومه مع قليل من الزيت واضيفي لها الملح والبهار
    اضيفي اللحمه المفروه على الارز وخلطيه معا
    اضيفي اللوز والصنوبر المقلي وخلطيه معا
    احشي الظلعه بالارز
    اغلقي الفتحه بواسطة خيط وابره
    ادهني الظلعه باللبن الرايب
    لفيها بعدة طبقات من القصدير
    ضعيها في صينيه خاصه بالفرن وضعي في قعر الصينيه القليل من الماء
    ضعي الظلعه في فرن يكون حامي اولا ثم بعد الغليان خفضي الحراره
    اتركيها في الفرن 5 ساعات
    بعد 5 ساعات بتكون ناضجه جدا والف الف
    تقدم مع السلطات واللبن والمخلل
    والف صحه وعافيه يا رب
    ملالالالالالالالالالالالالا حظه اوعي تحكي صعبه ما في شيء صعب


  3. #3
    مشرف معرض الصور الصورة الرمزية محمد الوردي
    تاريخ التسجيل
    Feb 2010
    المشاركات
    1,436
    معدل تقييم المستوى
    16

    افتراضي رد: كبد الفراخ

    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    الحمدلله والصلاة والسلام على رسول الله وعلى آله وصحبه أجمعين

    والله وصفات هايلة
    شـكــ وبارك الله فيك ـــرا لك ... لك مني أجمل تحية .
    تتقلب الحياة وَ تتقلب آلقلوب معهآ..
    آلگثير نخسرهم في أبسط آلأمور رغم أنهآآ لآ تستحق..!!
    ***************************
    لا تخشى من تدابير البشر ؛ فأقصى ما يستطيعون فعله
    هو تنفيذ إرادة الله ..!!

    ***************************
    الحياه تعلمك الحب ، والتجارب تعلمك من تحب ، والمواقف تعلمك من يحبك.
    *********************

    زورو صفحتي الخاصة
    كلام رائع


 

 

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  
لتوفير الجهد والوقت عليك ابحث عن ما تريد في جوجل من هنا

جميع الحقوق محفوظة لـ شبكة توب ماكس تكنولوجي

Copyright © 2007 - 2010, topmaxtech.net . Trans by topmaxtech.

المعهد غير مسئول عن أي اتفاق تجاري أو تعاوني بين الأعضاء
فعلى كل شخص تحمل مسئولية نفسه اتجاه ما يقوم به من بيع وشراء و اتفاق مع أي شخص أو جهة