تتبيلة للقلى



5 فصوص ثوم مهروسين – م ص مستردة – ملح – فلفل – كمون – ك***ة – عصير نص ليمونة
الطريقة
نخلط كل المقادير مع بعض


جمبرى فارسيه



جمبرى – سبيط – جزر مبشور – دقيق – زيت – عيدان خشب
الطريقة
نقشر الجمبرى ونشيل راسه ونترك ذيله ونننظف ضهره من الرمل ونفرده كويس ونقطع السبيط قطع صغيرة
نتبل الجمبرى بتتبيلة القلى ثم نضع عليه شوية جزر مبشور ثم شريحه سبيط وبعدين نثنيها وننغرها فى العيدان الخشب ثم نضعها فى الدقيق ونحمرها فى الزيت