اخواتي لحبيبات

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته






مين فينا ميعرفش الشيف حسن



ولا مين فينا مبيتعبش حلقاته


ولا حتي مين فينا مجربش حلوياته


وعلشان كده هنعمل الملف ده ان شاء الله


نجمع فيهاوصفات وحلويات الشيف حسن


اكيد في ناس كتير كتبوا حلويات للشيف حسن


لكن للا سف مش مجمعه في مكان واحد


واللي بيكتب شويه بيزهق وميكملش عارفين ليه؟؟

علشان ايد لوحدها متصقفش


وعلشان الموضوع ينجح لازم كلنا نشارك



يعني كلنا اصحاب الموضوع

وان شاء ننجح اننا نعمل ملف كبييييييييير لكل حلوياته


وخاصه المجرب منها ومين مجربش؟؟


وياريت الي جربت حاجه برضك تكتبهالنا



نجحت ولا حتي فشلت عشان نستفيد من تجارب بعض


ولو شاركت في المنتدي بوضوع عن حلويات الشيف حسن تحطلنا الرابط بتاعه


وبكده نعمل كتاب للشيف حسن خاص بينا


نكتب ونجمع وكمان ممكن نطبعه وكل واحده يبقي لها كتابها ومرجعها الخاص


بدل منكتب في ورق ويضيع


ولا كشاكيل وتتقطع



مش كده ولا ايه؟؟


ملحوظه
اذا عجبتك فكره الموضوع متبخلييش بالتقييم
علشان نستفيد كلنا






يلا بينا يا بنات ايدينا مع بعض نسمي بالله ونبدا


كيك الماني



بلح الشام









1/2لتر ماء؛؛200جرام زيت؛؛400جرام دقيق؛؛6بيضات+2صفار بيض؛؛ملعقة سكر؛؛ملعقة ملح صغيرة جدا؛
  • الطريقه
  • نضع فى حلة الماء والزيت والملح والسكر لحد ما يبتدوا فى الغليان ثم نضع عليهم الدقيق مرة واحدة مع التقليب بسرعه وبشدة وهو على النار علشان الدقيق يستوى
  • . نضع العجينة فى العجان ويلف لفتين علشان العجينة تبرد او ممكن توضع في الثلاجه حتي تبرد
  • ثم نضع البيض بيضة بيضة بحيث لا اضع البيضه حتي تتجانس الاولي مع الخليط
  • . نضع العجينة فى الكيس والقمع . ندهن ايدنا بالزيت.
  • نضع صينية على النار مليانه زيت على نار هادية جدا ويكون الزيت بارد وننزل بالعجينة نعمل اصابع بلح الشام على كف الايد ثم ننزله فى الصينية لحد ما البلح الشام يتخن وينشف نشيله من الزيت فى المصفاه ثم نضع علية السيرب التقيل وبالف هنا
  • ملاحظات مهمه احرصي علي ان يكون الزيت بارد حتي بعد متطلعي بلح الشام اول مره اترك الزيت يبرد قبل مضيف باقي الكميه
  • المقالي كلها تتاكل في نفس اليوم تاني يوم بتطري ممكن تعملي علي الاد وبقيه العجينه تعنيها في الفريزر

لقمه القاضي(الزلابيه - العوامات)



نصف كيلو دقيق-50 جم نشا (ربع كوب نشا- 20 جم خميره (2 م كبيره) 200 جم ماء
الطريقه
اخد من الدقيق ملعقه واخلطها مع 2 م زيت - نصف كوب ماء دافيء -ا ملعقه كبيره خميره- نصف ملعه ملح -نصف ملعقه سكر اخلطهم سويا واتركهم يختلطوا سويا ويختمروا لمده ساعه في مكان دافيء(الخميره البايته)

بعد ساعه اضيف بقيه المقادير اضيف الماء الدافيء حوالي كوب حتي تصبح سائله واتركها تختمر ساعه تانيه

بعد التخمر اهبط العجينه بايدي ثم امسك العجينه بايدي بقوه وبالمعقه اخد العجينه الي الي طالعه من بين السبابه والابهام وضعها في زيت غزير ساخن واقلب فيها حتي تاخد اللون الذهبي

ملحوظه: النشا بيعطي لها قرمشه من بره
الزيت لازم يكون غزير سخن
اضع كوب به زيت جانبي اغمر فيه الملعقه كل شويه حتي لا تلتصق بالعجين اثناء التشكيل
تسقي بشربات ثقيل بارد مثل كل المقالي

وعلي راي الشيف حسن مد ايدك وكل

اصابع زينب



½ كيلو دقيق – 125 ج سامولينا – 150 ج سمنة – 15 ج خميرة فورية – 250 ماء
الشيرة (العسل – القطر) 2 كيلو سكر + كيلو ماء وعصير ليمونة بعد الغليان
الطريقة
نضع الحميرة مع شوية ماء دافىء فى كوب واذوبها
نضع كل المقادير فى الخلاط ونضع عليهم الخميرة المذابة الى
ان تتكون عندى العجينة حوالى 5 دقايق وحلاقى العجينة خلاص مبتلزفش فى اليد
اغطى العجينة واتركها شوية تخمر
اضع العجينة امامى على هيئة صباع طويل او رول ثم اخد منها قطعه قطعه واضغطها
على وش المبشرة الصغير الخشن والف لفة بصوابعى اضعها فى صينية
واتركها تانى لتخمر لمدة ربع ساعه ثم احمرها فى زيت ساخن لحد
ما لونها يحمر واشيلها علبى طول من على النار على الشيرة
الباردة واقلبها كويس فى الشيرة وتقدم