أهلا وسهلا بك إلى معهد توب ماكس تكنولوجي.
  1. ما شاء الله تبارك الله ( يا ربي لك الحمد كما ينبغي لجلال وجهك وعظيم سلطانك )
  2. معهد توب ماكس تكنولوجي | أعلى قمة للتكنولوجيا الحديثة في الشرق الأوسط - صرح علمي متميز
  3. طريقة تسجيل عضوية في معهد توب ماكس تكنولوجي بشكل سريع
    مع ملاحظة أن التسجيل مجاني ومفتوح طيلة أيام الأسبوع عند تسجيل العضوية تأكد من البريد الالكتروني أن يكون صحيحا لتفعيل عضويتك وأيضا أن تكتبه بحروف صغيره small و ليست كبيرة تستطيع أيضا استخدام الروابط التالي : استرجاع كلمة المرور | طلب كود تفعيل العضوية | تفعيل العضوية
  4. اشترك ألان في خدمة رسائل المعهد اليومية لتعرف كل جديد اضغط هنا للاشتراك
التفاصيل : الردود : 5 المرفقات : 0 المشاهدات: 6603 مشاهدة
مشاهدة صفحة طباعة الموضوع
أرسل هذا الموضوع إلى صديق…

المواضيع المتشابهه

  1. ملف شامل لحلويات الشيف حسن.....متجدد ان شاء الله
    بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
    مشاركات: 10
    آخر مشاركة: 04-20-2011, 11:01 PM
  2. موسوعة كاملة لحلويات الشيف أسامة السيد
    بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
    مشاركات: 0
    آخر مشاركة: 02-23-2011, 10:34 AM
  3. ملف شامل لحلويات الشيف حسن
    بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
    مشاركات: 1
    آخر مشاركة: 08-04-2010, 03:28 PM
  4. ملف شامل لحلويات الشيف حسن.....متجدد ان شاء الله
    بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
    مشاركات: 4
    آخر مشاركة: 07-18-2010, 06:57 PM
  5. مين فينا ميعرفش الشيف حسن ملف شامل لحلويات الشيف حسن
    بواسطة شهود في المنتدى مطبخ المعهد شيف المطبخ
    مشاركات: 5
    آخر مشاركة: 10-02-2009, 09:51 AM

النتائج 1 إلى 6 من 6
  1. #1
    الادارة
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    الدولة
    اليمن السعيد
    المشاركات
    31,811
    معدل تقييم المستوى
    100

    افتراضي ملف شامل لحلويات الشيف حسن

    اخواتي لحبيبات

    السلام عليكم ورحمه الله وبركاته






    مين فينا ميعرفش الشيف حسن



    ولا مين فينا مبيتعبش حلقاته


    ولا حتي مين فينا مجربش حلوياته


    وعلشان كده هنعمل الملف ده ان شاء الله


    نجمع فيهاوصفات وحلويات الشيف حسن


    اكيد في ناس كتير كتبوا حلويات للشيف حسن


    لكن للا سف مش مجمعه في مكان واحد


    واللي بيكتب شويه بيزهق وميكملش عارفين ليه؟؟

    علشان ايد لوحدها متصقفش


    وعلشان الموضوع ينجح لازم كلنا نشارك



    يعني كلنا اصحاب الموضوع

    وان شاء ننجح اننا نعمل ملف كبييييييييير لكل حلوياته


    وخاصه المجرب منها ومين مجربش؟؟


    وياريت الي جربت حاجه برضك تكتبهالنا



    نجحت ولا حتي فشلت عشان نستفيد من تجارب بعض


    ولو شاركت في المنتدي بوضوع عن حلويات الشيف حسن تحطلنا الرابط بتاعه


    وبكده نعمل كتاب للشيف حسن خاص بينا


    نكتب ونجمع وكمان ممكن نطبعه وكل واحده يبقي لها كتابها ومرجعها الخاص


    بدل منكتب في ورق ويضيع


    ولا كشاكيل وتتقطع



    مش كده ولا ايه؟؟


    ملحوظه
    اذا عجبتك فكره الموضوع متبخلييش بالتقييم
    علشان نستفيد كلنا






    يلا بينا يا بنات ايدينا مع بعض نسمي بالله ونبدا


    كيك الماني



    بلح الشام









    1/2لتر ماء؛؛200جرام زيت؛؛400جرام دقيق؛؛6بيضات+2صفار بيض؛؛ملعقة سكر؛؛ملعقة ملح صغيرة جدا؛
    • الطريقه
    • نضع فى حلة الماء والزيت والملح والسكر لحد ما يبتدوا فى الغليان ثم نضع عليهم الدقيق مرة واحدة مع التقليب بسرعه وبشدة وهو على النار علشان الدقيق يستوى
    • . نضع العجينة فى العجان ويلف لفتين علشان العجينة تبرد او ممكن توضع في الثلاجه حتي تبرد
    • ثم نضع البيض بيضة بيضة بحيث لا اضع البيضه حتي تتجانس الاولي مع الخليط
    • . نضع العجينة فى الكيس والقمع . ندهن ايدنا بالزيت.
    • نضع صينية على النار مليانه زيت على نار هادية جدا ويكون الزيت بارد وننزل بالعجينة نعمل اصابع بلح الشام على كف الايد ثم ننزله فى الصينية لحد ما البلح الشام يتخن وينشف نشيله من الزيت فى المصفاه ثم نضع علية السيرب التقيل وبالف هنا
    • ملاحظات مهمه احرصي علي ان يكون الزيت بارد حتي بعد متطلعي بلح الشام اول مره اترك الزيت يبرد قبل مضيف باقي الكميه
    • المقالي كلها تتاكل في نفس اليوم تاني يوم بتطري ممكن تعملي علي الاد وبقيه العجينه تعنيها في الفريزر

    لقمه القاضي(الزلابيه - العوامات)



    نصف كيلو دقيق-50 جم نشا (ربع كوب نشا- 20 جم خميره (2 م كبيره) 200 جم ماء
    الطريقه
    اخد من الدقيق ملعقه واخلطها مع 2 م زيت - نصف كوب ماء دافيء -ا ملعقه كبيره خميره- نصف ملعه ملح -نصف ملعقه سكر اخلطهم سويا واتركهم يختلطوا سويا ويختمروا لمده ساعه في مكان دافيء(الخميره البايته)

    بعد ساعه اضيف بقيه المقادير اضيف الماء الدافيء حوالي كوب حتي تصبح سائله واتركها تختمر ساعه تانيه

    بعد التخمر اهبط العجينه بايدي ثم امسك العجينه بايدي بقوه وبالمعقه اخد العجينه الي الي طالعه من بين السبابه والابهام وضعها في زيت غزير ساخن واقلب فيها حتي تاخد اللون الذهبي

    ملحوظه: النشا بيعطي لها قرمشه من بره
    الزيت لازم يكون غزير سخن
    اضع كوب به زيت جانبي اغمر فيه الملعقه كل شويه حتي لا تلتصق بالعجين اثناء التشكيل
    تسقي بشربات ثقيل بارد مثل كل المقالي

    وعلي راي الشيف حسن مد ايدك وكل

    اصابع زينب



    ½ كيلو دقيق – 125 ج سامولينا – 150 ج سمنة – 15 ج خميرة فورية – 250 ماء
    الشيرة (العسل – القطر) 2 كيلو سكر + كيلو ماء وعصير ليمونة بعد الغليان
    الطريقة
    نضع الحميرة مع شوية ماء دافىء فى كوب واذوبها
    نضع كل المقادير فى الخلاط ونضع عليهم الخميرة المذابة الى
    ان تتكون عندى العجينة حوالى 5 دقايق وحلاقى العجينة خلاص مبتلزفش فى اليد
    اغطى العجينة واتركها شوية تخمر
    اضع العجينة امامى على هيئة صباع طويل او رول ثم اخد منها قطعه قطعه واضغطها
    على وش المبشرة الصغير الخشن والف لفة بصوابعى اضعها فى صينية
    واتركها تانى لتخمر لمدة ربع ساعه ثم احمرها فى زيت ساخن لحد
    ما لونها يحمر واشيلها علبى طول من على النار على الشيرة
    الباردة واقلبها كويس فى الشيرة وتقدم





    lgt ahlg gpg,dhj hgadt psk gpg,dhj hgwdt ]ak


  2. #2
    الادارة
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    الدولة
    اليمن السعيد
    المشاركات
    31,811
    معدل تقييم المستوى
    100

    افتراضي رد: ملف شامل لحلويات الشيف حسن

    كريب المانجو


    5 بيضات - 100 ج سكر - 25 ج زيت - 300 ج دقيق -
    500 ج حليب - 2 ونص ج ملح - 2 ونص ج فانيليا - 150ج كريم باتسير
    قطع مانجو - صوص مانجو
    الطريقة
    نضع البيض والسكر والملح والزيت والفانيليا مع بعض ونخلطهم
    كويس بالمضرب السلك اليدوى لحد ما السكر يدوب
    ثم نضع الحليب ونضرب بالمضرب السلك بسرعة
    ثم اضع الدقيق واقلب اقلب ولو لاحظت ان فية كلاكيع اصفية بالمصفاة
    ندهن المقلاية خفيف بالزيت (يادوب امسحه بمنديل)



    واملى الكبشة (المغرفة الغويطة) بالخليط وانزل فى المقلاية بس راقة خفيفة جدا
    لحد ماتمسك واقلبها على الوش التانى وبعدين اشيلها وهكذا لحد مانخلص الخليك كله
    ادعك الكريم باتسير كويس قوى بالمضرب
    اضع واحدة امامى ثم اعمل بالقمع بمقدار الكريمة خط بالعرض
    ثم ارصص عليه قطع صغيرة من المانجو والف الكريب على هيئة اسطوانة
    ثم اقطعه بالسكينة بالورب وازوقه بالمانجو والكريمة
    وبالهنا والشفا


    مانجة جراتان

    راقة اسبونج كيك - 150 ج كريم باتسير - 50 ج كريم شانتى - 50 ج مربى مانجة - مانجة مكعبات - جيلى للتلميع
    الطريقة
    نضرب الكريم باتسير بالمضرب السلك كويس
    ثم اضع علية الكريم شانتية واخلطهم ببعض كويس
    اضع فى صينية بايركس راقة من الكيكة الاسفنجية بالفانيليا
    ثم اضع عليها طبقة من مربى المانجو وافردها كويس
    ثم اضع طبقة من المانجو المقطع مكعبات طبقة كويسة لقرب حافة الصينية
    اضع خليط الكريمة على وش الصينية كله وافردة كويس
    ثم ادخله الفرن واولع الشعله اللى فوق فقط علشان الوش يعمل جراتان يعنى يحمر
    مش حياخد كتير يعنى خليكى جانبه لحد ماتطلعية
    وبعد مايبرد لمعية بالفرشاه بالجيلى
    وبالهنا والشفا

    ملحوظة :
    لازم يتعمل بكريم شانتى زى الدريم ويب مثلا لكن مش بكريمة لبانى

    جرانيتا الفراولة


    150 ج عصير فراولة - 150 ج عسل
    مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
    الطريقة
    نضع عصير الفراولة والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس
    اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة
    رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص





    جرانيتا الليمون
    (معنى كلمة جرانيتا يعنى معجون الفاكهة)



    150ج ليمون بلدى - 150ج ماء - 300ج عسل
    مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
    الطريقة
    نضع عصير الليمون وبشر الليمون والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس
    اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة
    رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص







    جرانيتا المانجة


    150 ج عصير مانجة - 150 ج عسل
    مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر )
    الطريقة
    نضع عصير المانجو والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس
    اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة
    رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص



    الصوص
    اللى بيوضع على الحلويات والآيس كريم وكل حاجة

    صوص الفراولة


    250 ج بيورية فراولة - 2 معلقة كورن فلور - ماء
    نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى
    نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى

    صوص المانجو

    250 ج بيورية المانجو - 2 معلقة كورن فلور - ماء
    نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى
    نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى

    صوص التفاح

    250 ج بيورية التفاح - 2 معلقة كورن فلور - ماء
    نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى
    نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى




    طريقة عمل الشكل : بعد عمل الصوص نضعه فى قراطيس صغيرة ثم نضع بجانب بعض على طول نقطة من كل لون وبعدين نجيب السكينة الرفيعه ونسحب من منتصف اول نقطة لتحت على طول لحد ماتوصلى لاخر نقطه حتعمل معاكى شكل القلوب دى

  3. #3
    الادارة
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    الدولة
    اليمن السعيد
    المشاركات
    31,811
    معدل تقييم المستوى
    100

    افتراضي رد: ملف شامل لحلويات الشيف حسن

    بيكيد تشيز كيك






    50ج بسكوت مطحون - 20 ج ذبدة سايحة - 500 ج كريم تشيز او قريش لايت
    150ج ذبادى - 4 بيضات - 120 ج سكر - عصير ليمونة - بشر ليمونة - 25 ج نشا(كورن فلور)
    الطريقة
    نفرم البسكوت ونخلطة بالذبدة ثم نضعه فى القالب ونبططه بأيدنا ونرفع الاجناب كويس عالية
    نضع الذبادى والسكر و الكريم تشيز فى الخلاط ونخلطهم كويس ثم نضع البيض واحدة
    واحدة وبعد ما السكر يدوب نضع عصير وبشر الليمون حيكون الخليط شكله مرمل مش ناعم
    ثم نخلطه شوية بالمعلقة البلاستيك ثم نضع الخليط فى قالب البسكوت ثم نضع القالب
    فى حمام مائى بحيث تكون الماء الى نصف القالب فقط وندخله الفرن على درجة
    160 لمدة ساعة وبعد خروجها نفتح القالب ونضعها فى طبق التقديم
    ونلمعها بالفرشاة بالجيلى ثم نزوقها بالفرواله او المانجو
    وبالهنا والشفا
    ملحوظة :
    بنضع فى التشيز كيك دة عصير الليمون لكن لو عملناه بالفراولة او اى فاكهة لانضع الليمون




    صينية قرع العسلى بالبشاميل






    واحدة قرع عسلى -500ج سكر - 100ج زبيب - 100ج بندق مجروش
    100ج فستق مجروش - 200ج باسترى كريم - 100ج كريم شانتى
    جيلى ساخن للتلميع
    نقشر القرع ونقطعه مربعات ونشيل البزر
    نضع القرع فى حلة على النار مع السكر بدون ماء خالص
    (هو حينزل مايته ) لحد مايستوى القرع نصفية بالمصفاة لحد ما كل الماء الموجود
    فيه ينزل كلهمن غير مانضغط عليه نضعه فى الصينية ونضع علية الزبيب والبندق والفستق
    ونضغط على المكسرات بظهر المعلقة علشان يمسك فى القرع
    نضع الباسترى كريم فى طبق غويط ونحركه كويس بالمضرب السلك علشان ينعم شوية
    ونضيفله سنة حليب اثناء الضرب ثم نضع علية الكريم شانتى ونخلطهم ببعض تانى كويس
    نضع الخليط دة واسمه (بشاميل حلو) على وش صينية القرع العسلى ونرش رشة سكر بودرة
    ةندخله الفرن تحت الشعلة علشان ياخد لون بس من فوق
    وبعد ما يطلع من الفرن نلمعه بالجيلى الساخن بالفرشاه
    وبالهناوالشفا



    البشاميل الحلو للحلويات



    200ج باسترى كريم - 100ج كريم شانتى
    الطريقة
    نضع الباسترى كريم فى طبق غويط ونحركه كويس بالمضرب السلك علشان ينعم شوية
    ونضيفله سنة حليب اثناء الضرب ثم نضع علية الكريم شانتى ونخلطهم ببعض تانى كويس
    ونضعه على وش الصينية




    الكريم باتسير

    دى طريقة عمل الكريم باتسير فى البيت
    كيلو حليب - 200ج سكر - 80ج كستر بودر - 4 صفار بيض - 2 ونص ج فانيليا
    الطريقة
    نضع فى طبق يلاستيك السكر وصفار البيض والفانيليا والكاستر بودر
    ونضربهم بالمضرب السلك كويس قوى قوى
    نضع الحليب على النار لحد مايغلى ثم نضع علية الخليط ونخلط بالمضرب السلك كويس
    يادوب غلوة على النار ثم نضعها فى طبق ونغطيها بسرعة
    بكيس بلاستيك ونقفل على وش الطبق كويس قوى علشان
    متعملش قشرة (الطبقة الجامدة اللى بتتكون دايما على الوش)

  4. #4
    الادارة
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    الدولة
    اليمن السعيد
    المشاركات
    31,811
    معدل تقييم المستوى
    100

    افتراضي رد: ملف شامل لحلويات الشيف حسن

    الكنافه
    طريقة عمل ديسك الكنافة



    نقطع الكنافة كويس ونخلطها كويس بذبدة وسكر بودرة ثم نضعها فى صينية على
    هيئة راقة خفيفة رفيعه وندخلها الفرن وبعد ماتستوى نسقيها بالعسل الخفيف
    وبعد ماتبرد ناخدها ونكسرها خالص


    مقدار الميكس كريم
    كيلو كريمة لبانى – 80 جرام سكر – 250 ج كستر كريم



    كنافة تركى



    كنافة محمرة – قشطة – عسل نحل (ابيض) – كاجو وبندق ولوز
    الطريقة
    زى ماشرحتلكم قبل كدة حنعمل ديسك كنافة وبعدين نكسره ونفرمه ناعم ثم
    نضع عليه حوالى 3 معالق كبيرة عسل ابيض ونقلبهم علشان الكنافة تمسك
    فى بعض نجهز الفورمة او الصينية ونضع فى القاع المكسرات (ونكون محمصينها )
    تفرش المكسرات فى قاع الصينية ونحاول منخليش فراغات بين المكسرات
    ثم نضع عليها الكنافة ونفردها كويس بأيدنا ونكبسها ونضغط عليها كويس قوى
    ثم نضع على الوش دبسك القشطة ونبطط بأيدنا كويس عليه
    ثم ندخله الفريزر علشان يجمد ولما نخرجها للتقديم نقلبها على الطبق
    ونسكب عليها عسل ابيض
    حتكون شكلها النهائى الكريمة تحت وفوقها الكنافة وفوقها المكسرات
    وبالهنا والشفا







    تارت كنافة بالبلح


    بلح اسود ماسك نفسه – كنافة – كريمة جوز الهند – جيلى ساخن
    كريمة جوز الهند)
    كريمة جوز الهند
    250ج جوز هند ناعم – 200ج ذبدة – 200ج سكربودرة – 3 بيضات
    الطريقة
    نخلط فى الخلاط الذبدة مع السكر كويس جدا ثم نضع البيض بيضة بيضة اثناء الضرب
    ثم نضع الجوز هند
    ونخلطهم لحد ماتتكون الكريمة
    نقطع الكنافة كويس وندعكها بالسمنة كويس وبعدين نضعها فى صينية التارت ونبططها بايدنا كويس
    قوى ثم نضع عليها كريمة جوز الهند ونفردها كويس بالمعلقة ثم نرصص البلح عليها
    يغطى كل الوش ندخلها الفرن لمدة 45 دقيقة على درجة حرارة 160
    وبعد مايستوى نلمعه بالفرشاة بالجيلى ونزوقه
    بوحدات من الكنافة البرمة واصابع زينب
    وبالهنا والشفا

    كنافة عثمنلى بالمانجة


    [ميكس كريم – مانجو مقطعه – 2 ديسك كنافة – ديكور
    الطريقة
    نضع ديسك الكنافة فى طبق وعليه بالقمع دايرة كريمة داير ما يدور الطبق
    ثم نضع دائرة مانجة مكعبات ثم دائرة كريمة بالقمع ثم نضع
    ديسك الكنافة الثانى ثم نزوقها بالمانجة
    وبالهنا والشفا



    كنافة قرع عسلى بالبشاميل



    200 ج قرع عسلى – 200 ج سكر – قرفة – زبيب – مكسرات - كنافة
    بشاميل ( 100 ج سكر – 100 ج زبدة – 100 ج دقيق – 100 ج حليب)
    كنافة مفرومة خالص خالص خالص نضع عليها سمنة وسكر بودرة

    الطريقة
    اضع الكنافه فى قالب التارت ( بتاع البيتسا)وابططها كويس بأيدى وكمان الجوانب
    اضع قرع العسلى على الكنافه فى القالب واكبسه كويس قوى
    ثم اضع البشاميل على الوش وادخله الفرن
    وبالهنا والشفا
    طريقة القرع العسلى / اقطعه مكعبات واضعه فى حلة على النار مع السكر لحد مايستوى تماما
    وينزل مايته ثم اصفيه خالص من الماء واضع علية
    المكسرات والقرفة
    طريقة عمل البشاميل/ لما الذبدة تسيح على النار اضع الدقيق واقلبهم ليندمجوا
    ثم اضع الحليب مع التقليب كويس ولحد ما يتخن

    ملحوظه

    الشيف دايما لما بيجى يفرك الكنافة بعد ما بيقطعها بيضع على 1/2 كيلو الكنافة كوب سمنة + كوب سكر بودرة وبيفرك بيهم الكنافة كويس قوى

    كنافة برمه بالقشطة




    كنافة طرح (او خصل) – قشطة – فستق مجروش – شيرة
    الطريقة
    نفرد امامنا خصلة الكنافة واضع القشطة فى الكيس والقمع وانزل القشطة
    فى منتصف خصلة الكنافة ونلف الكنافة بأيدنا كويس وجامد
    ونضعها فى الصينية ونضع على الوش سمنة كتير قوى يعنى ممكن حوالى نص كيلو
    (متخافيش ما احنا حنصفيها بعد ما تستوى)
    وندخلها الفرن لحد لونها ما يحمر ونصفيها من السمنة اللى فى الصينية
    ونسقيها بالشيرة وتقدم وممكن تعملى على طرفها قشطة وتحطى عليها فستق
    مجروش

    وبالهنا والشفا
    ملحوظة

    ممكن تتحشى بالمهلبية
    كيلو حليب – 200 ج سكر – 100 ج نشا – باكو فانيليا




    كنافة بلورية




    ½ كيلو كنافة – 150 ج سمنة – 250 ج فستق – 150 ج شيرة (قطر – عسل) تقيل
    الطريقة
    نضع السمن السايح على الكنافة المفرومة (او المقطعه)
    ثم افرد طبقة كنافة خفيفة جدا جدا فى الصينية واكبسها كويس قوى
    اضع يا دوب معلقة شيرة على الفستق واخلطه كويس علشان يتماسك
    ثم اضع الفستق فى الصينية على الكنافة واضغط علية بطبق كويس قوى قوى علشان يتكبس كويس
    واضع عليها شوية شيرة بسيطة
    ثم اضع طبقة تانية خفيفة جدا جدا من الكنافة واكبسها كويس
    ادخل الصينية الفرن حوالى نص ساعه على درجة 190 درجة
    وبعد ماتطلع من الفرن نسقيها بطبقة خفيفة من الشيرة واقلبها
    واقطعها قطع صغيرة مستطيلة
    وبالهنا والشفا


    شكلمة



    350 ج جوز هند ناعم – 250 ج سكر بودرة – 250 ج بياض بيض – ½ باكو فانيليا
    الطريقة
    ندهن الصينية كويس بالذبدة
    نضع فى الخلاط بياض البيض يتضرب كويس قوى قوى لحد ما يعلى لفوق
    واول مايبقى كريمى نضع سكر البودرة ونستمر فى الضرب
    ثم اضع الفانيليا ونستمر فى الضرب لحد ما يعلى ويمسك ثم اضع جوز الهند ونقلب من تحت لفوق
    وندخلها فرن درجة حرارة 100 درجة لمدة ساعه او ساعه ونصف
    بالهنا والشفا



  5. #5
    الادارة
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    الدولة
    اليمن السعيد
    المشاركات
    31,811
    معدل تقييم المستوى
    100

    افتراضي رد: ملف شامل لحلويات الشيف حسن

    قالب الياجورت (الذبادى)




    2 ديسك سبونج – 15 ج جيلاتين ( معلقة كبيرة )
    450 ج فريش كريم مضروبة (يعنى بقت كريمة جاهزة مش خام)
    سير خفيف – جيلى ساخن للتلميع
    250 ج ذبادى ( كوب وربع) – 100 ج سكر ( ½ كوب )
    ميكس بيرى (عنب ديبو) او فراولة


    الطريقة
    اضع شوية ماء دافىء على النار واضع الجيلاتين مع التقليب بسرعه وجامد لحد ما الجيلاتين تدوب
    اضع فى طبق الذبادى والسكر و ادوبهم مع بعض كويس بالمضرب السلك
    ثم اضع الجيلاتين السايح عليهم وافلبهم جامد وبسرعه لحد ما يمتزجوا ثم
    اضع الكريمة الفريش (المضروبة ) واقبهم كويس لحد ما يمتزجوا
    فى القالب اضع ديسك اسبونج ثم يالفرشاة ادهنه بالسيرب ثم اضع وحدات من العنب
    ثم اضع من مقدار الموس واساويه ثم اضع الديسك التانى ثم وحدات عنب ثم باقى مقدار الموس واساويه
    وادخله الفريزر لمدة ساعه ولما اطلعه اشيل جناب القالب
    وزوق الوش كله بالفاكهة وشرايح التفاح والمع بالجيلى





















  6. #6
    الادارة
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    الدولة
    اليمن السعيد
    المشاركات
    31,811
    معدل تقييم المستوى
    100

    افتراضي رد: ملف شامل لحلويات الشيف حسن

    تشيز كيك ساخن








    100 ج بسكت دايجستيف – 3 صفار بيض – كيلو كريمى تشيز – 4 بيضات
    300 ج ذبادى – 4 عصير ليمون – 4 بشر ليمون – 40 ج كورن فلاور (2 معلقة كبيرة)
    زرة فانيليا (نص باكو) – 200 ج سكر ( كوب ) – مربى توت
    الطريقة
    افرم البسكوت ناعم واضع علية 2 معلقة كبيرة ذبدة سايحة وادعكهم ببعض
    ثم ابططهم فى الصينية اللى بتتشال الجناب بتاعتها
    فى الخلاط اضع الكريمى تشيز والسكر لحد ما يختلطوا مع بعض
    ثم اضع الذبادى وينضربوا مع بعض
    ثم اضع البيض الكامل بيضة بيضة لحد ما يختلطوا مع بعض
    ثم اضع صفار البيض والفانيليا واضرب ثم اضع الكورن فلاور ِ
    واخر حاجة عصير الليمون واخلط ثم بشر الليمون
    اصب الخليط ( حيكون سايل ) على البسكوت فى الصينية واترك حوالى نص سم
    واضع الصينية فى صينية اكبر بها ماء (حمام مائى)
    ادخلها الفرن على 150 لمدة ساعه ونصف
    بعد ماتستوى اطلعها واضعها شوية فى الثلاجة ثم اخرجها من الصينية واضع على وشها
    فقط مربى التوت واساوية واضع زواق للمناسبة














 

 

الكلمات الدلالية لهذا الموضوع

المفضلات

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •  
لتوفير الجهد والوقت عليك ابحث عن ما تريد في جوجل من هنا

جميع الحقوق محفوظة لـ شبكة توب ماكس تكنولوجي

Copyright © 2007 - 2010, topmaxtech.net . Trans by topmaxtech.

المعهد غير مسئول عن أي اتفاق تجاري أو تعاوني بين الأعضاء
فعلى كل شخص تحمل مسئولية نفسه اتجاه ما يقوم به من بيع وشراء و اتفاق مع أي شخص أو جهة

توسيع/تقليص
[click to hide]

Content goes here.

مجلة توب ماكس تكنولوجي
كن أحد المعجبين معهد توب ماكس تكنولوجي