المقادير : 1 كيلو دقيق مخبوزات - نصف كوب سكر - م / ك خميرة - م/ص محسن
خبز - 2م / ك لبن بودرة - م/ص ملح - 600جم زبدة - 50 جم ماء

انا كتبت المقادير بس اهم حاجة الدقة فى الطريقة







مش رقيقة ولا سميكة










جربوا نصف الكمية الأول عشان بتكون كتير تكفى 4 -5 افراد 1 - تفرد الزبدة على كيس بلاستيك على شكل مستطيل و توضع فى الثلاجة 2- نضع الدقيق + السكر + الخميرة + اللبن + المحسن ونعجنهم كلهم 3 - نضع الماء جزء جزء حتى تتماسك العجينة ويكون لون العجينة ابيض ومش لاصقة فى اليد ( الي معندهاش عجانة تعجن بيدها انا عملته باليد ) 4 - نضع بعد ذلك الملح ونعجنهم مرة اخرى ختى يتداخل الملح فى العجين 5- نضع العجينة 20 دقيقة فى التلاجة ترتاح 6- نرش الطربيزة بالقيق و نفرد العجينة بإرتفاع 1 سم على شكل مستطيل يعني 7- نضع الزبدة داخل العجينة ونطبق العجينة على الزبدة مع ازالة الدقيق من كل اتجاه . كده اصبحت الزبدة داخل العجين 8 - نحضر نشابة او زجاجة ماء ونبدء نفرد العجينة ببطء شديد حتى لا تخرج الزبدة من العجين 9- نغطى العجين بالبلاستيك و نضعها فى الثلاجة ترتاح لمدة ساعة 10- تخرج العجينة من الثلاجة ونفردها مرة اخرى ببطء اهم حاجة ان اثناء الفرد نحس ان الزبدة بدأت تتداخل فى العجين . تكرر هذه العملية 4 مرات وكل مرة تترك ساعة فى التلاجة 11- اخر مرة نفرد العجينة و نبدأ نشكل العجينة 12 -نأخذ من العجينة جزء على شكل مسطرة بعد فرد العجينة طبعا ونفرد الجزء و نقطعة زى المثلث و نخلى راس المثلث ناحية جسمك و الجزء العريض نبدأ نلف منه و حتى نصل للحرف 13- الجزء المتبقى نفرده كله ونحضر كريمة باسترى و نضعها عليه كلها و نلفها مثل الرول و نقطعها دوائر صغيرة 14- نحضر صانية مدهونة بالزيت و نضع فيها العجين مع مراعاه بعدهم عن بعد عشان التخمير 15- يترك من 2- 3 ساعات يخمر ويوضع فى درجة 190 د - 25 دقيقة