اكلات الشيف حسن





جم سميد سايب مش اللي بيجي اكياس للبسبوسه جاهز







كيس فانيلا
300جم ماء 125 جم شربات تقيل 75جم جوز هند 2 م سمن بلدي او بقري معلب
450جم سكر


هذه الطريقة من احد عضوات منتدى لك واللى انا مشتركة فيه ولما عجبتني الوصفة وطريقة العرض جبتها هنا
المقادير موضحة في الصورة





وده الميزان اللي استخدمته للي تحب تعرف





الخطوات كما في الصور
سهله جدا وهي خلط الكونات كلها معا




وشوفوا قوامها بعد التقليب بتكون زي المرمله





الصور موضحه القوام








وطبعا لكي حرية الاختيار بتركها ساده او اضافة لوز او بندق للوجه انا افضل البندق ودي الصوره بعد اضافته




وتدخل فرن 160 درجه لمدة نص ساعه

وده شكلها بعد ما طلعت من الفرن



وطبعا بنسقيها بالشربات (القطر) وهو ساااااااااخن يعني الاتنين سخنين بهذا الشكل




وشوفوا مستوى الشربات فوق البسبوسه او ارتفاعه وطبعا انا غطيتها وتركتها ليله

كامله لتتشرب القطر وعلى فكره لما بتبات بتكون اجمل في الطعم




صوره اخرى للتوضيح



ودي صورتها بعد التقطيع طررريه ودايبه ولذيذه اممممم






وده صور بتبين عملي لها سابقا









الشربات او القطر

1كجم سكر+1كج او ليتر ماء +كيس فانيلا

يرفعوا على النار وبمجرد الغليان نعصر نصف ليمونه ونتركه يغلي



واحنا عايزينه يكون شربات خفيف يعني قوامه بين عسل
النحل والماء

ونسقي بيه البسبوسه بمجرد خروجها من الفرن وهو كمان يكون سخن

ملحووووووووظه الشربات اللي داخل في المكونات تقيل في قوام عسل النحل لكن ده خفيف

وبكده يكون عندك الذ بسبوسه من ايديكي وكل سنه وانتوا بخير وصحه وان شاء الله اقابلكم في موضوع جديد