المقادير

نصف كيلو لحم بفتيك فيلية
نصف معلقة صغيرة فلفل اسود
ربع معلقة صغيرة قرفة ناعمة
معلقة صغيرة مسطردة(اختيارى)
نصف معلقة صغيرة ملح
2 معلقة كبيرة عصير ليمون
عصير بصلة كبيرة مبشورة
2 بيضة
بقسماط دقيق


الطريقة


نضع شرائح اللحم بين البلاستك ونطرق عليها بالمطرقة من الجهة الناعمة للمطرقة



عند اطراف شريحة اللحم نعمل فتحات صغيرة بالسكينة حتى لاترتفع قطعة اللحم اثناء القلى من المنتصف



نجهز التتبيلة نضع كل المكونات ماعدا البيض والدقيق والبقسماط ونقلبهم كويس ونضيف لهم معلقة كبيرة عسل



نضيف اللحم الى التتبيلة



يترك اللحم فى التتبيلة 2ساعة او اكثر

ثم هنا فى خطوة مهمة وتكة من عند نؤنؤ علشان البقسماط مايفصلش عن اللحمة فى القلى هنمسح اى اثار للتبيلة من على اللحمة قبل وضعها فى الدقيق لان بقايا اللتتبيلة بتعمل حاجز بين الدقيق واللحم وبالتالى هتخلى البقسماط يفصل منك لكن لو مسحتيها كويس بالفرشاة او منديل ورق

وبعدين نزلية فى الدقيق وتكونى ضيفتى علية فلفل اسود وثم البيض ثم البقسماط ان شاء الله عمرة ماهيفصل منك تانى جربى وقوليلى



وبعد ماتغطية بالبقسماط دخلية الثلاجة ساعة قبل القلى

سخنى طاسة بها زيت غزير ننزل فيها البفتيك ثم نهدى النار ودة الشكل النهائى






بالهناء والشفاء
اتمنى الوصفة تعجبكم
منقول مطبخ ديزى
نسالكم الدعاء