كباب بالبخار:
اولا بعد ماتنظفي الدقه تمام تكوني فرمتي بصل وبقدونس وكبزره كثير وفصين ثوم مبشور وبسباس اخضر كم ماتحبي..وتخلطيهم مع بعض وتبهري الدقه باللي تحبي انا سويت(فلفل وكمون وشويه كاري وكبزره ناشفه وقليل كركم) وتبدئي تكوريهم وتضغطيهم تمااام عشان مايفتكوش وترصيهم بمقلى التيفال جنب بعض ،،حبه جنب حبه ..وترشي ملعقه زيت من فوق وتغطي عليهم تمام على نار هادئه فوق الشوله ..طبعا ماء البصل بيخرج وبيكون في ماء خليهم زي ماهو لحد ماينشف تقريبا ويبقى بس اثر الزيت قلبي الكباب وخليهم شويه واول ماتشوفي الكباب نضج تمام تطفي عليه..جيبي صحن بايركس ورصيهم من جديد وحطي طماطم شرائح وممكن بصل كمان وجيبي حبه فحم واعملي قصدير بالوسط وفيبه شويه زيت واطرحي الفحمه وغطيتي عالبايركس كامل بقصدير ودخليه الفرن حق ربع ساعه بس ..بيطلع مبخر وناشف وياسلاام،، وبالعافيه



منقول من المطبخ اليمني