الزغني الحبشي

المقادير ...
6بصلات كبيره - صلصه وعصير 4 حبات طماطم - دجاجه - ثوم
مدقوق - ماجي - ملح - بهارات - شطة دليخ ( شطة الحبش ) - زيت - بيض
مسلوق - كسرة الانجيرا ( كسرة الحبش ) ...

الطريقه ...
1- نقطع الدجاجه ونغسلها كويس وننظفها بالملح والليمون والدقيق ونخليها على
جنب ...
2- نقطع البصل مكعبات صغيره ونحمرو في الزيت لحدت ما يصفر لونو ويبقى دهبي
3- نضيف ليهو حوالي 4 ملاعق شطه دليخ ونقلب كويس طبعاً الشطه كميتها حسب
الرغبه ممكن تزيد أو تنقص لكن دي الكميه المتوسطه ونضيف نصف كبايه مويه ونقلب
لحدت ما يتجانس المقدار حوالي خمسه دقايق ...
4- نضيف عصير الطماطم والصلصه والماجي والتوم والملح والبهارات ونخليهم في النار
لحدت ما يتقلو شويه حوالي 10 دقايق ...
5- نضيف الدجاج وكميه مناسبه من المويه وما نكتر عشان تكون الدمعه مسبكه كويس
ونخليها في نار واطيه لحين النضج ولمن يقرب يستوي ننزل فيهو حبات البيض المسلوق ...
6- وصلنا الآن المرحله النهائيه والتقديم ... نفرش الكسره طبقات في صحن أفطح ونخت
الزقني في النص ومعاهو البيض المسلوق ...
ويكون معاهو صحن سلطه وصحن شطه خضراء مخلوطه ...

ملاحظتين مهمات ...
1- ممكن يكون الزغني باللحم بدل الدجاج لكن بالدجاج ألذ ...
2- ممكن نجيب زبادي ونوزعو بجنبات الكسره الخارجيه يعني يكون بشكل دائري والزغني
يكون في النص جوه ... بالزبادي رهييييييييييييب ...

صحه وهنا عليكم .