اكلات ليبية جديدة 2014 ، اكلات مميزة 2014 ،Gourmet cooks















لحم العجل بالمشمش 2ّ014 ، طريقة طبخ لحم العجل 2014 ، Libyan cooks

المكونات :


• 600 غ لحم عجل.


•400 غ مشمش.


•2 ملاعق خل.


•1 ملعقة كبيرة زيت.


•1 ملعقة صغيرة من العسل.


•50 غ من الزبدة.


• ملح و فلفل.





طريقة التحضير :

1. نقطع اللحم الى شرائح رقيقة لكي يطهى بسرعة.


2. نسخن الزبدة و الزيت في مقلاة و نضيف لهم اللحم.


3. نضيف الخل و العسل و الملح و الفلفل و نحرك جيدا.


4. نضيف المشمش و نستمر في الطهي الى ان ينضج اللحم.


5. يقدم مرافقا لطبق الارز.



°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°






طريقة عمل الكفتة الليبية 2014 ، كفتة شهية ومميزة 2014 ، cooks light



المقادير


نصف كيلو
لحم مفروم

ربطة مقدنوس مفرومة
راسان بصل مفرومات
خبز مرحية
ثومه مفريات




فلفل احمر+شوية حرارت+ قليل من كمون الحوت+ شويه فلفل اكحل+
ملح دقيق شويه من خميرة البيكنج بودرة بيضة
زيت للقلي




الطريقة:




نخلط اللحم مع المعد ونس والبصل والبيضة والبهارات ونخلط قويس ثم

نضيف الخبرة المرحية ةوالخميرة وان كانت رطبة نزيد له شويه من الخبز
المرحية ثم نشكل علي هيئة كرات وتغمس في الدقيق نظغت شويه عليه
براحة اليد لتأخذ شكل الكفتة وتقلي في الزيت الغزير وتصفي في مصفاة
اوتوضع على ورق ثم ترتب في صحن مع الطماطم والخيار التقديم


°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°





طريقة تحضير كفتة الحوت 2014 ، كفتة الحوت الشهية 2014 ،
Kofta Pisces

المقادير



حوت هبره منقي من الشوك أي نوع تفضلوها ولكن يفضل الذي ليس فيه
شوك شوية كمون حوت+ ملح+فلفل احمر+فلفل اسود+ثومه +بيضة.
عصير ليمونه

- شوية دقيق - زيت للقلي


الطريقة :

بعد من نقي الحوت قويس من الشوك نضيف عليه الكمون والفلفل الأكحل
والأحمر والملح والثوم المدقوق وعصير الليمونو البيضة .
وتشكل علي هيئة دوائر ونقليها في الزيت وتقدم وتزين
بورق المقدنوس والليمون



ملاحظة : يمكن ان تضرب البيض ثم نغطس فيه الكفتة ثم الدقيق وتقلي ." ".
بالهناء والشفاء))*

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°




كفتة الدجاج 2014 ، طريقة عمل كفتة الدجاج 2014 ،
Chicken kofta
المقادير



لحم دجاج مفروم

شوية خبزة مرحية للحشوة وللتغطية بيضه
بهارات) فلفل اكحل +فلفل احمر+ حرارات+شوية كمون حوت+ ملح
فردين بطاطا



مطبوخا ومهرسات شوية دقيق


الطريقة:




نخلط الدجاج بعد أن يشوح قليلا علي النار والبطاطا وبعدين نضيف البيضة
والبهارات ونضيف الخبزة الي أن نحس انه شدات شويه آو نخليها في
الثلاجة وبعدين نشكلها علي هئية اقارص الكفتة أو أصابع أو بيضاوي
ونغمسها في الدقيق بعدين البيض بعدين الخبزة المرحية ونخليها شوية في
الثلاجة لين تشد بعضها وبعدين نقليها في زيت ساخن
وتقدم مع السلاطة والطماطمم/