الايس كريم

من الحاجات الى لازم تكون موجوده فى الصيف بصراحه انا مسغناش عنها ابدا في الصيف



المقادير:

في حدود 3/4 كيلو مانجة مثلا

(او أي نوع فاكهة انت عايزة تعمليه)



و لو شوكولاته يكون في حدود نصف كيلو شيكولاتة خام و نسيحها
(500 جرام يعني)



علبة لبن مكثف نستلة او أي نوع
(ال370 جرام اللي هي اصغر حاجة)



علبة جيلي من نفس نوع الفاكهة
(لو مش متوفر النوع يبقي علي الأقل اللون)
(ممكن طبعا نستخدم الجيلاتين الشفاف)



بس كده المقادير كده خلاص


الطريقة:

نحضر الجيلي زي ما هو مكتوب عليه في التعليمات بالضبط

هيطلع لنا 2 كوب سائل الجيلي

نسيبه لحد ما يبرد شوي

نكون محضرين الفاكهة اللي هنستخدمها

تكون متقطعة

نحطها في الخلاط مع الجيلي و نضرب في الخلاط حتي التجانس التام

و بعدين نضيف اللبن المحلي المركز بتاع نستله

و نضرب كويس و بعدين نصب الخليط ده في علبة في الفريزر

ممكن نحط مع الخليط قطع من الفاكهة و نقلبها بتدي طعم جميل برضه

تخيلي كده انت بتاكلي ايس كريم فراولة و فيه قطع فراولة ي

و ياسلام لو مكسرات كمان

بالذات مع الشوكولاته البندق بيخلي طعمها رااااائع

و كمان ممكن نحط قطع من الشوكولاته في الخليط بتدي شكل جميل ساعة الغرف

و نسيبة علي الأقل ساعتين علشان يمسك نفسة و يكون قوامه زي الآيس كريم

طبعا علي حسب الفريزر بتاعك

ممكن يتطلب يقعد في الفريزر ل6 ساعات



بس بيطلع كريمي و طعم الفاكهة الفريش واضح جدا فيه

بيطلع تحححفة

كل اللي هيدوقة مش هيصدق انه معمول في البيت

و من غير ماكنة آيس كريم كمان

ممكن طبعا يتقدم كده سادة او يتقدم مع صوص حسب نوع الآيس كريم اللي معمول

انا بصراحة بستسهل و اجيب مربي و أخفها علي النار باشوية ماية صغيرين و استخدمها صوص


مربي مانجة او مشمش او فراولة او تين

علي حسب نوع الفاكهة المستخدم في الأيس كريم

ممكن تعملي صوص كراميل

كوب كبير و نصف سكر

نصف كوب كبير كريمة لباني
(فريش كريم)

نصف كوب كبير بندق مجروش

نحط السكر في حلة علي نار هادية و نقلب بالراحة لحد ما يسيح و لونة يكون كراميل غامق بس اوعوا يتحرق منكم

و بعدين نحط عليه الفرش كريم و نقلب لمدة دقيقة كده و نحط البندق و نقلب علي النار لحد ما قوامه يغلظ و يصبح عندنا الصوص جاهز
(تقريبا من 4 ل5 دقائق تقليب متواصل)

ممكن صوص شيكولاته

نشيل شوي من الشوكولاته الخام اللي سيحناها

و نحط عليه زبدة و فريش كريم و نقلب كويس لحد التجانس التام و يكون في قوام الصوص

بس مانكترش الفريش كريم علشان ماتأثرش علي لون الشوكولاته
او نعمله بالطريقة ديه:

نصف كيلو لبن

ملعقة كبيرة مليانة كاكاو

نصف كوب كبير سكر
(100 جرام)

ملعقة كبيرة زبدة لينة

150 جرام شوكولاته دارك قطع
نحط اللبن و عليه السكر علي النار و نقلب كويسو لما يغلي نهدي النار شويو نحط الشوكولاته القطع و الكاكاو و نفضل نقلب علي نا هادية خاااالص حد ما الشوكولاته تسيح تماما في الأخر نحط ملعقة الزبدة علشان التلميع

طيب كده احنا خلصنا الآيس كريم

و الصوصات كمان

طبعا ممكن تشتري بسكويت جاهز من بره
و تعملي ساندويتش ايس كريم
زي الويتش اللي بيتباع في السوبر ماركت
و ممكن نقدمه بالأشكال ديه




يالا بأه بالهنا و الشفا