السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخباركم ايه يا احلى صحبه واحلى صبايا
وحشتونى كتير
وصفات جميله وكتير قوى
فيا رب مشاركتى البسيطه تنال اعجبكم
فطيره السبانخ
المقادير
كوب دقيق ابيض
كوب دقيق قمح
كوب دقيق اسمر
كوب ذبادى منزوع الدسم
ملعقه كبيره خميره
ملعقه سكر
نصف ملعقه ملح
بيضه
ملعقتين زيت زيتون
نصف ملعقه شطه
فلفل اسود
نصف ملعقه زعتر جاف
ماء دافىء للعجن
الحشو
سبانخ مجمده مصفاه تماما من الماء
سجق(بفضل انى اسلقه وبعدين اقطعه لتخلص من اكبر نسبه دسم)
رشه جبنه شيدر
ملح وفلفل
صنوبر محمر
زيت زيتون ملعقه
الطريقه
نخلط الخميره مع شويه ماء مع سكر ونتركها لكى تتفاعل
نخلط المواد الجافه مع بعضها
ونضع الزبادى والماء الدافىء والبيضه والخميره كله على الدقيق ونعجنها كويس جداا
على الاقل لمده 10 دقائق
ونتركها فى مكان دافىء حتى تتضاعف حجمها
ممكن نحط اى نوع من التوابل المفضله ليكى ولاسرتك
نفرد العجينه على سطح مرشوش بالدقيق
ونمسها بملعقه زيت زيتون ونضع السبانخ والسجق او سوسيس
مع صنوبر المحمر ورشه جبنه خفيفه وملح وفلفل



نلف العجينه رول ونتقطعها من الجوانب بالمقص ونتركها ترتاح 10 دقائق

ندهن الوجه بصفار البيض وندخلها فرن ساخن على درجه حراره 180 حتى تنضج تماما



وده شكلها النهااائى


ده شكل العجينه من الداخل هشه جدااااا ولذيذه




هى فعلا لذيذه جداااااااااااااا ومطعمها رائع
وكانت عشاء لذيذ وخفيف وصحى فى نفس الوقت
يا رب تنال اعجبكم