زمن التحضير: 10 دقائق


مدة الطهي: 40 دقيقة


عدد الأفراد: 4 أفراد


نوع المطبخ: اسبانى



المكونات:
كيلو بطاطس
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
3 ملاعق صغيرة معجون طماطم
1 ملعقة كبيرة بودرة بابريكا
4 فصوص ثوم مفروم
نصف ليمونة معصورة
ملح و فلفل
طريقة التحضير:
- قطعى البطاطس الى مكعبات
- اخلطى الزيت مع معجون الطماطم و البابريكا و الملح والفلفل و الثوم المفروم
- يوضع الخليط على البطاطس فى صينية غير لاصقة و تغطى به البطاطس جيدا
- سخنى الفرن على درجة حرارة 180 درجة مئوية
- اتركي البطاطس فى الفرن لمدة حوالى 40 دقيقة او حتى تنضج
- قبل النضج بحوالى خمس دقائق يرش عصير الليمون على البطاطس و تعاد البطاطس للفرن ثم تقدم ساخنة