الفطير المشلتت بالتفصيل
*******************
المقادير
******
5كوب طحين +ماء حسب الحاجه +2 ملعقة سكر كبيرة +ملعقة صغيرة ملح + 2ونص كوب زبده سائح +نص ملعقة بيكنج بودر + 4ملاعق قشطه لدهن الوجه
الطريقة
******
نسيح الزبده ونضيفلها نص ملعقة بيكنج بودر وده بيساعد على ان الفطيرة تكون مورقه اكتر وطعمها احلى
نخلط الدقيق والسكر والملح جيدا ثم نضيف الماء بالتدريج الي ان تصبح عجينه متماسكه بتمط زي الاستيك وبعد كدا نقطع العجين الي 12كرة صغيرة ونضعهم على صنيه مدهونه زبده ونتركه في الثلاجه لمدة نص ساعه لكي يرتاح ثم نخرجهم ونبدا في الفرد على سطح مستوي مدهون زبده ونفرد كرة حتى تصبح رقيقه جدا ثم نطبقها مثل المنديل او قطعة القماش ونتركها جانبا ونفرد كره اخرى حتى تصبح رقيقه وندهنها زبده ونضع بداخلها الكرة اللي فردناها من قبل ونطبقها ايضا ونفعل ذلك مع جميع الكور المتبقيه الي ان تصبح كرة واحده كبيرة ثم نتركها مرة اخرى ف الثلاجه لمدة نص ساعه ترتاح
وبعد كدا نفردها في صنيه مدهونه زبده ونتركها عشر دقائق وبعد كدا ندخلها الفرن لمدة 10 دقائق يكون سخن جدااااااااااااا وبعد كدا نطلعها وندهنها بالقشطه ونرجعها الفرن تاني تكمل تسويه ووشها يحمر لمدة خمس دقائق
ملحوظه كلبوطة
*************
1- وضع الفطير في الثلاجه لكي يرتاح اثناء العجن البروده بتساعد انه يرتاح في فتر قصيرة واسرع
لكن ممكن نتركه خارج الثلاجه يرتاح لمدة ساعة ونص او حسب درجة الحراره
2- وضع نص ملعقة بيكنج بودر على الزبدة بيساعد ان الفطير يبقا هش وجميل جدا
3- يمكن عمل كميه من الفطير وتسويتها ووضعها في الفريزر لفترة طويله ووقت مانحب ناكل منه نطلعه ونسخنه في الفرن على درجة حرارة هادئه او في الميكرويف
يارب يعجبكم
بالهنا والشفاء