بلح الشام

المقادير:
كوب ونصف دقيق
كوب ماء
نصف كوب زيت
ملعقة صغيرة سكر
ذرة ملح
كيس فانيليا
4 بيضات
شربات تقيل

الطريقة:
نحط الزيت مع المياه على النار وعليهم ذرة الملح وملعقة السكر ونسيبهم يغلوا
وبعدين ننخل الدقيق
أول ما المياه تغلى نوطى النار خالص ونحط الدقيق دفعة واحدة ونقلب بالمعلقة لحد ما الدقيق يشرب المياه ويلم معانا
نطفى النار ونسيب العجينة تبرد خاااااااالص
بعد كده بنضيف البيض بيضة بيضة ، أول ما البيضة تختفى نضيف التانية لحد منخلص البيض ومع آخر بيضة بنضيف الفانيليا وبعدين نشكلة ونقليه فى زيت غزير ويكون بارد (أهم حاجة ان الزيت يكون بارد والنار هادية خاااالص ـ يعنى بين الدور والتانى اطفى النار)
ومنكترش العدد فى القلى لان حجمة بيزيد
وبعدين لماياخد اللون الدهبى نطلعة ونحطة فى الشربات وقدمية بالهنا وممكن ترشى علية فستق حلبى
والف هنا






fgp hgahl hgshl