عشان تعملي تورتة على شكل قلب
*************************

هتعملي تورتيتين واحدة بصينية مربعة وو احدة بصينية مدورة ودي مقادير صينية واحدة بس
المقادير :
1,1/2 كوب دقيق (300 جرام )
3/4 كوب سكر بودر مقسمة إلى نصفين
1 ملعقة كبيرة ممسوحة نشا
5 بيضات مفصولة البياض عن الصفار
4 ملاعق كبيرة زبدة لينة بدرجة حرارة المطبخ (80 جرام)
باكو بيكنج بودر
باكو محسن كيك
رشة ملح
1/2 ملعقة صغيرة فانيليا

الطريقة:
يسخن الفرن على درجة حرارة 180 درجة مئوية ثم ننخل الدقيق ونخلطه مع البيكنج بودر ورشة ملح ونتركة جانبا .
ثم نخفق الزبدة بالمضرب الكهربائي ثم نضيف نص كمية اليكر البودرة وتخفق إلى أن تصبح زي الكريمة .
نضيف صفار البيض إلى الزبدة و السكر تدريجيا مع قليل من الفانيليا مع استمرار الخفق الى ان يخفق جيدا ثم يترك جانبا
في وعاء اخر جاف ونظيف يخفق بياض البيض مع باقي الفانيليا بمضرب كهربائي نظيف وجاف إلى أن تتكون رغوة ثم يتماسك ثم يضاف باقي كمية السكر البودر تدريجيا ويستمر الخفق ثم تضاف ملعقة النشا ( انا هنا ضفت النشا لانه من اسرار التي توصلنا للمحافظة على الهواء داخل بياض البيض عند تقليبه مع الدقيق) ويستمر الخفق الى ان يصبح متماسك جيدا حتى اذا اخذت منه بين صوابعك لايتحول الي سائل ويظل محتفظ بقوامة .
ثم نضيف الدقيق إلى خليط الزبدة وصفار البيض تدريجيا ويقلب براحة وهذا يؤدي الى تماسك الدقيق ثم نضيف بياض البيض الي الخليط تدريجيا ويقلب براحة من اسفل الى اعلى الى ان تنتهي الكمية
يصب الخليط في صينية خبز مدهونة بالسمن ومبطنه بالدقيق وندخلها الفرن حوالي 45 دقيقة أو لغاية لما تلاقي الوجه احمر و أرجوكي أرجوكي لا تفتحي عليها الفرن نهائي الا بعد ال45 دقيقة واغرسي فيها عود خشبي اة سكينة عشان تتاكدى انها استوت وبعد ما تطفي الفرن سبيها في الفرن 5 دقايق يعني بعد 45 دقيقة تفتحي تخرجيها تختيريها وترجعيها تاني عشان ماتهبطش منك وبعدين تخرجيها وتسبيها تبرد خالص وممكن تعمليها قبل التزيين بيوم ولما تخرج من الفرن سبيها تبرد وبعدين لفيها كويس بالكلينج فيلم او كيس بلاستيكي نضيف وددخليها التلاجة وتاني يوم اشتغلي بيها






j,vjm ugn a;g rgf