معمول السميد
Sahar M Ali
المقادير
............
2ونص كوب دقيق - 2 كوب سميد ناعم - 1 ونص كوب سمنه
1 كوب لبن بودرة - 1 معلقة صغيرة خميرة - رشة ملح
2 معلقة كبيرة سكر - 1 معلقة صغيرة بيكنج باودر
1 كوب ماء دافئ - 1 معلقة كبيرة ماء زهر

الطريقة
............
نحط الدقيق والسميد على بعض ونقلب -نقدح السمنة بس مش كتير ونحطها عليهم -نحرك وبعدين نبسبسها بإيدينا -نسيبها ترتاح على الاقل 12 ساعة والافضل عملها قبل بيوم (انا سيبتها حوالي 18 ساعة )بعدين حنحط عليها السكر واللبن البودرة ووالخميرة والبيكنج باودر ونقلب وندفي كوب الماء ونحط عليه ماء الزهر ونشرب الخليط بدون عجن بس نلم العجينة نغطيها ونسيبها ترتاح تقريبا ساعة نكون مجهزين الحشوات انا حشيتها عجوه ناخد حته من العجين ونحط فيها عجوة أو الحشو المجهز مسبقا عندك ونقفلها كورة ونحاول نخلي الحشو في النص ونحطها في القالب ونضغط خفيف (انا معنديش قوالب وعملتها علي ايدي ) ونرصهم في الصواني نيجي للخبز الفرن يكون سخن على 180 أ/ 360 نحطهم في الرف الوسطاني 10 دقايق حتلاقي احمرت خفيف من تحت ترفعيها علي الرف ال فوق لحد الوش ما يتحمر وصحتين وهنا







lul,g hgsld]