رموش الست
(Romoush Elset (s with Syrup
Pls scroll down for recipe in English

المقادير
1 كوب زبد
4/1 1 كوب سكر بودرة
4/1 ملعقة صغيرة فانليا
3 بيض
3/1 كوب دقيق سميد
1 ملعقة صغيرة بكينج بودر
2/1 3 كوب دقيق
بندق ولوز مُقشر
قطع فواكه مجففة ( تمر – أراصيا – مشمش)
شربات ( قطر) بارد
الطريقة
- يُسخن الفرن لدرجة 180 مئوية.
- يُخفق الزبد مع السكر والفانليا في العجان الكهربائي على سرعة متوسطة حتى تندمج المكونات.
- يُضاف البيض تدريجياً مع الإستمرار في الخفق.
- يُضاف دقيق السميد، البكينج بودر والدقيق، تُعجن المكونات لمدة 10 دقائق أو حتى تتداخل ونحصل على كتلة واحدة من العجين.
- يُشكل العجين على هيئة أصابع صغيرة، تُبطط الأصابع من المنتصف لعمل تجويف (بإستخدام إصبع السبابة)، تُحشى بالتمر، الأراصيا والمشمش بالتبادل ثم يُلف العجين حول الحشو حتى يُغطيه تماماً ويصبح شكله بيضاوياً.
- تُرص وحدات العجين فوق صاج فرن، تُشكل على هيئة رموش بالضغط على طرفي الأصابع بإستخدام شوكة معدنية صغيرة.
- تُزين باللوز والبندق ( تُوضع حبة في منتصف كل رمش) ثم تُدهن بقليل من البيض المخفوق مع الحليب.
- تُخبز بالفرن لمدة 15 دقيقة أو حتى تمام النضج، تُترك لتبرد قليلاً.
- تُرص في طبق التقديم وتُسقى بالقطر البارد.

Ingredients
1 cup soft butter
1 cup powdered sugar
3 eggs, lightly beaten
3½ cups all-purpose flour
⅓ cup fine semolina flour
½ cup finely shredded coconut
½ tablespoon baking powder
Garnish options:
Peeled, whole nuts
Maraschino cherries
Finely ground pistachios
Sugar Syrup (see recipe, page 12),
cooled, for drizzling
Method
● In bowl of electric mixer, cream butter and sugar on medium speed for 5 minutes, or until light and fluffy. Gradually beat in eggs. Combine all-purpose flour, semolina flour, coconut, and baking powder in a bowl. Add to butter mixture, beating on low speed until combined. Cover bowl with plastic wrap and refrigerate for 1 hour.
● Preheat oven to 180˚C (350˚F).
● Shape walnut-size pieces of dough into rounds or pointed ovals. Use the tines of a fork to make small oblique marks into sides of each dough shape, then use a fingertip to make a small indentation into each center. Fill indentations with whole nuts, maraschino cherries, or a small mound of ground pistachios.
● Place s, well apart, on baking sheet.
● Bake for 15 minutes, or until lightly golden.
● While still hot, drizzle some syrup on top of the s. Arrange on a serving plate.