ملف حلويات عيد الفطر المبارك
بالتفصيل والصور






البيتيفــــــور
بتى فور ناعم مقروء ومسموع

المقادير

1 و 1/4 كيلو دقيق
3/4 كيلو زبدة
1/4 كيلو سكر بودرة
4 بيضات كاملة
+ صفار 4 بيضات
فانيليا
ربع معلقة بيكنج بودر

الطريقة :
نضرب الزبدة كويس جدا لحد ماتنعم
ثم يضاف لها السكرونستمر فى الضرب
لحد ماتبيض
يضاف البيض والفانيليا الى الزبدة
والسكروتدعك جيدا جدا
بإستعمال اليد نعجن بالدقيق المضاف له البيكنج بودر
نشكل البيتي فوربالقمع على هيئة وردات مدورة
او وردات بالطول
او بالماكينة ويخبز في الحال
-لو أردنا عمل بيتي فور بالكاكاو
نضيف للدقيق2 ملعقة كاكاو
و ننقص 2ملعقة دقيق منه
بعد ما يطلع ويبرد نزوقة بأفكار كتير زى
مثلا نلزق
واحدة الشيكولاته مع واحدة بيضاء
او نلزق كل اتنين ابيض مع
بعض ونزوقهم بالشيكولاتة السايحة
او نلزق اتنين بالشيكولاتة ونزوقهم
بالشيكولاتة البيضاء




أصابع البتى فور

المقادير
2 كوب دقيق - كوب سكر
أصبع زبده 113ج
نص ملعقة صغيرة بيكنج بودر
بيضتان
- ملعقتان شوكولاتة بودرة
مربى
– فستق مطحون للزينة

الطريقة :
ينخل الدقيق والبيكنج بودر
-يخفق السكر والزبده حتى يصبح مثل الكريمة
-يضاف البيض للخليط السابق ويخلط
-تضع المقادير الجافة وتعجن
وتقسم العجينة إلى قسمين
ثم تضع على قسم الشوكولاته والقسم الآخر سادة
تشكل بماكينة البسكويت او بالقمع على هيئة أصابع
وتخبز فى فرن هادى حتى تحمر من الأسفل
بعد أن تبرد الأصابع يؤخذ أصبع سادة
ويدهن بالمربى ويلصق فيه أصبع الشوكولاته
ويضع على الأطراف الفستق المفروم